Banner 980x90

Zaubē notiks savvaļas kulinārijas festivāls

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Sestdien, 9.jūlijā, Amatas novadā, Augšezera un Lejas ezera krastā notiks Zaubes savvaļas kulinārijas festivāls.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informā Zaubes savvaļas kulinārā fetsivāla koordinatore Ieva Dreibante, šāds festivāls norisināsies pirmo reizi Latvijā.

Festivālā piedalīsies gan pavārmākslas meistari, gan dabas pazinēji, gan amatnieki, gan mednieki, gan mājražotāji. Paredzēta plaša programma visas dienas garumā. No plkst.12.00  darbosies "Zaļais tirdziņš". Festivāla ietvaros norisināsies "Vasaras Dabas Garšas sarunas".

Tas būs jau trešais šefpavāra Ērika Dreibanta un viņa domubiedru un "Restorāna 3" kolēģu rīkotais pasākums. Dabas Garšas sarunās kā runātāji tiek aicināti dažādu jomu zinātāji, kurus visus vieno tēma – "Dabas garša" visdažādākajās izpausmēs – kulinārijā, ģeogrāfijā, mākslā, zinātnē. Dabas Garšu sarunu vedējs būs Māris Olte. Un klausītāji var būt visi, kam tuva Dabas Garša.

"Vasaras Dabas Garšas sarunās" Zaubē runāties aicināti -  "Vienkoču parka" saimnieks Rihards Vidzickis – "Trauki no vienkoča un koku sugu īpašības", "Valtera restorāna" šefpavārs Valters Zirdziņš – "Vienkāršība un patiesums. Bez glamūra un snobisma.Par Latvijas produktiem",  "Raunas cepļa" saimnieks Edmunds Cinis – "Viss par mālu un māla traukiem",  biologs Viesturs Lārmanis – "Izcila un aizsargājama dabas daudzveidība lauku produktos", biškopis Jānis Sietiņsons – "Bišu ganības un biomedus", "Kalna Gavieši" saimnieks Ziedonis Vilciņš – "Mežs kā savvaļas dārzs", "Lauku tēja" saimniece Brigita Lūkina – "Savvaļas augu tējas".

Festivālā būs iespēja nogaršot savvaļas ēdienus – uz iesma ceptu mežacūku, kūpinātas zivis, meža gaļas zupu un citus ēdienus; būs arī mājās darināta alus un "Veselības laboratorijas" stipro dzērienu degustācijas. Bērnus gaidīs radošās darbnīcas ar dabas materiāliem, konkurss "Dabas gleznas" un dažādas spēles, kā arī Ogres tehnikuma mežsaimniecības tehnikas demonstrējumi. Muižas parkā -  loka šaušana lieliem un maziem. Vakara izskaņā zaļumballe kopā ar grupu "Novadnieki". 

Biļetes uz "Vasaras Dabas Garšas sarunām", degustācijām un zaļumballi - pieaugušajiem 5 eiro, bērniem no 12 gadiem 2 eiro; no plkst.20.30 – 2 eiro (ieeja zaļumballē). Tā kā vietu skaits ierobežots, aicinām iepriekš rezervēt biļetes līdz 7.jūlijam, rakstot uz epastu: turisms@and.lv. Radošās darbnīcas un spēles būs bez maksas vai par pakalpojuma sniedzēju cenām.

Pasākumu organizē -  Amatas novada pašvaldība, mednieku un makšķernieku klubs "Zaube" un "Restorāns 3"; dabā spēlēt aicina "Latvijas valsts meži" un "Dabas aizsardzības pārvalde";  informatīvi atbalsta "Vides Vēstis" un "Medības. Makšķerēšana. Daba". Vairāk informācijas "www.wildfoodfest.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)