Banner 980x90

Veselavas muižā jaunas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vēloties papildināt Veselavas muižas apkārtni ar sportiskām brīvā laika pavadīšanas aktivitātēm, kuras iepriecinātu ne tikai vietējos novada iedzīvotājus, bet arī koncertu apmeklētājus un tūristus, "Veselavas kultūras un vēstures biedrība" piedalījās Priekuļu novada pašvaldības izsludinātajā Mazo projektu konkursā "Mēs novadam 2016", kur ieguva atbalstu projekta "Koka ķegļi" īstenošanai, saņemot finansējumu 460 eiro apmērā koka ķegļu komplekta iegādei un uzstādīšanai.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Priekuļu novada pašvaldībā, realizējot projektu tika iegādāts un uzstādīts koka ķegļu komplekts - koka laipa, 12 koka ķegļi un divas koka bumbas.

Pirmās sacensības un jauno ķegļu izmēģināšana notika, sākoties Veselavas teātra studijas darba sezonai. Spēkiem mērojās gan lielie, gan mazie teātra studijas dalībnieki, piedaloties spēlē individuāli. Spēlē piedalījās astoņpadsmit dalībnieki. Nākamgad pašdarbnieku sezonas atklāšanā pirmā septembra nedēļā tiks rīkots ķegļu turnīrs. 

Nākamgad Rožu svētkos plānots iedibināt jaunu tradīcija, ķegļu sacensības. Tajās varēs piedalīties ikviens "Rožu  svētku" apmeklētājs.

Tā kā jau iepriekšējās vasaras sezonās bija novērota nepieciešamība pēc ģimeniskām un sportiskām aktivitātēm brīvdabas pasākumos, tad iegādājoties šos koka ķegļus, tika radīta iespēja gan ģimenēm ar bērniem, gan tūristu grupām pavadīt laiku ne tikai muižā, bet arī tās parkā, spēlējot sporta spēles brīvā dabā.

Tā kā ķegļu komplekts ir pārvietojams, to plānots izmantot arī pasākumos, kuri norisināsies Veselavas brīvdabas estrādē, kur mazākajiem un aktīvākajiem pasākumu apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt rokas koka ķegļu spēlē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)