Banner 980x90

Vecpiebalgas pašvaldība skolēnu skaita samazinājumu saista ar Skujenes pamatskolas nodošanu Amatas novadam

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Vecpiebalgas novadā salīdzinājumā ar 2015.gada 1.septembri četrās skolās ir samazinājies skolēnu skaits par desmit skolēniem, kas veido aptuveni 3% samazinājumu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Pagājušajā mācību gadā Vecpiebalgas novada valdījumā bija Skujenes pamatskola, kuras atrašanās vieta ir Amatas novads. Ar šī gada 1.augustu Skujenes pamatskola ar 47 skolēniem tika nodota Amatas novadam. Pašvaldībā uzskata, ka šo darbību nevar vērtēt kā skolēnu skaita samazināšanos novadā.

Vecpiebalgas vidusskolā pagājušajā gadā bija 203 skolēni, tagad ir 198, (samazinājums par pieciem skolēniem), Inešu pamatskolā bija 38, tagad ir 32 (samazinājums par sešiem skolēniem). Taurenes pamatskolā skolēnu skaits palicis nemainīgs - 64, savukārt Dzērbenes vispārizglītojošajā un mūzikas pamatskolā bija 45, ir 46, tātad ir pieaudzis skaits par vienu skolēnu.

LETA jau informēja, ka vairāk nekā puse jeb 75 pašvaldības šo mācību gadu sāka ar mazāku skolēnu skaitu.

Kā liecina aktuālie dati par skolēnu skaitu 2016./2017.mācību gadā, šogad 119 pašvaldībās kopumā izglītības iestādēs 1.-12.klasē mācās 208 043 izglītojamie. Tomēr neskatoties uz to, ka 63% pašvaldību skolēnu skaits ir krities, kopumā valstī izglītojamo skaits pašvaldību izglītības iestāžu 1.-12.klasē ir pieaudzis par 1094 bērniem jeb 0,5%.

Lielākais procentuālais skolēnu skaita kritums piedzīvots Vecpiebalgas novadā, kur skolēnu skaits sarucis par 16,8%, - šogad Vecpiebalgas novada skolās mācās 340 skolēni, kas ir par 57 mazāk nekā pērn.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)