Banner 980x90

Stalbes vidusskola piesaka sevi LOK projekta "Sporto visa klase" 2.sezonā

Foto: Pargaujasnovads.lv
Foto: Pargaujasnovads.lv

Novembra pirmajā nedēļā oficiāli sākas Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta "Sporto visa klase" otrā sezona. Projektā piedalās arī Stalbes vidusskolas 3.klase.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Pārgaujas novada pašvaldībā, 22.oktobrī "Olimpiskajā Sporta centrā" norisinājās projekta atklāšanas ceremonija, kurā piedalījās gandrīz 1200 bērnu no visas Latvijas.

Viņu vidū arī 18 Stalbes vidusskolas sportiskie un smaidīgie 3.klases audzēkņi, ar komandas kapteini - Rolandu Reiziņu - priekšgalā, kurš cauri projekta gaitai, no 2.novembra līdz 20.maijam, dos skaļākās komandas saviem klasesbiedriem nacionālajās sadraudzības sacensībās "Tautas bumba" un ceļojošā kausa izcīņā "Sporto visa klase". Bet viņu sportisko garu mūžam mundru uztur skolotājas Renāte Hmeļņicka un Svetlana Zaļaiskalna. Kopīgu garu veido arī oficiālais projekta dalībnieku sporta tērpu un piederumu noformējums.

Stalbes vidusskolas direktore, Jolanta Dzene, uzsver, ka no vecākiem bijis viennozīmīgs atbalsts dod zaļo gaismu savu atvašu iesaistīšanai papildus sporta aktivitātēs, savukārt paši bērni to uzņēma ar vispārēju sajūsmu. Kā dalību projektā vērtē Stalbes vidusskolas direktore: "Tas, kas ir tas vērtīgākais, uz to ir uzreiz jānoreaģē un jāpaņem." Bieži gadoties, ka kādu projektu labo piemēru pārņem arī IZM, tomēr kā jau ar likumdošanas procesuālajām darbībām saistītā jautājumā, tās izmaiņas ir lēnākas, bet dalība šādos projektos sniedz iespēju būt pirmajiem, kas izmēģina jaunas un daudzsološas lietas. 

"Izsaku gandarījumu, ka projekts "Sporto visa klase" pēc pirmās sezonas ir radījis tik plašu interesi sabiedrībā un pats galvenais, ka tas ir radījis interesi bērnu vidū", atklāšanas ceremonijā Rīgā, 22.oktobrī, teica LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. Projekta mērķis ir aktualizēt jautājumu par bērnu veselību un fizisko sagatavotību.

Dalībniekiem projektā "Sporto visa klase" papildus valstī līdz šim noteiktajām divām obligātajām pedagoģiskajām sporta stundām nedēļā, nāk klāt vēl trīs stundas, tā, lai katru dienu ir pa vienai sporta stundai. Stalbes vidusskolas 3.klase, kas šogad pirmo reizi iesaistās projektā, iegūst iespēju, papildus jau ierastajām sporta stundām, nodarboties arī ar peldēšanu, vispārējās fiziskās sagatavotības/ stājas nodarbībām un futbolu. Stalbes 3.klases skolēni peldēt dosies uz Priekuļu peldbaseinu. 

Šādi projekts cer pierādīt, ka papildus sporta stundas nepalielina noslodzi, bet gan tas ir ieguldījums bērnu attīstībā un veselībā, kā arī uzlabo viņu spējas darīt ikdienas lietas.Nodarbības projekta ietvaros notiks saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu. Šā gada vidū Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) arī izteica vēlmi veikt grozījumus Vispārējās izglītības likumā, pieliekot vienu papildus sporta stundu nedēļā. Tomēr, ņemot vērā, ka jautājums ir saistīts ar papildu finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta, trešo mācību stundu nedēļā mācību priekšmetā "Sports" varot ieviest ne ātrāk par 2015./2016.mācību gadu.

Projekta "Sporto visa klase" idejas autors, Olimpiskais vicečempions un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers akcentē, ka projekts plānots četrus gadus un tajā brīvprātīgi iesaistīsies ne mazāk  kā 120 klases un 3000 bērnu. 

Projektu organizē LOK sadarbībā ar "Olimpisko Solidaritāti" un pašvaldībām, to atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Futbola federācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)