Banner 980x90

Sociālo jautājumu eksperte: Partiju solījumi ir pretrunīgi, melīgi, neadekvāti

Klausoties partiju un politisko apvienību priekšvēlēšanu solījumos, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības ekspertei sociālajos jautājumos Irinai Homko rodas pārliecība, ka partiju solījumi ir pretrunīgi, melīgi un neadekvāti.
Pēc viņas sacītā, partijas runājot tikai runāšanas dēļ. Uz to, pēc viņas domām, norādot arī pirms vēlēšanām notiekošajās diskusijās publiskajā telpā paustie politiķu viedokļi un solījumi.
Pieskaroties sociālajai tēmai, Homko min piemēru, ka kāda partija teic, ka pensijām jābūt minimālās algas apmērā, bet netiek teikts, kurām pensijām tādām ir jābūt. Netiek precizēts, vai tās ir vecuma pensijas, invaliditātes pensijas, izdienas pensijas, jo mūsu valstī pastāv vairāki pensiju veidi, skaidro eksperte.

Tāpat citas partijas sola, ka kvalitatīviem veselības aprūpes pakalpojumiem jābūt pieejamiem visiem, taču tai pat laikā nevienā solījumā un programmā netiek risināta pati veselības aprūpes problēma. Un tāpēc nav zināms, kā šie solījumi tiks īstenoti reālajā dzīvē.

Līdz ar to rodas pārliecība, ka 10.Saeimā kandidējošie politiskie spēki un deputāti vai nu "nesajēdz, vai nezina, par ko runā", vai arī šīs lietas bieži vien pasniedz eiforiski.

Homko norāda, ka par partiju solījumiem sociālajā jomā pat neesot jēgas runāt, ņemot vērā šo solījumu neatbilstību realitātei vai nesaprotamo to pasniegšanas veidu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)