Banner 980x90

Šlesers raud, stāstot par savu bērnību

Politiskās apvienības "Par labu Latviju!" (PLL) premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers šodien raudāja, ārkārtas preses konferencē stāstot par savu bērnību, kura šodien guvusi atspoguļojumu žurnālā "Kas Jauns".
Šlesers teica žurnālistiem, ka līdz šim vienmēr centies izvairīties stāstīt par savu bērnību. "Man bija tikai divi gadi, kad ģimenē notika traģēdija," - tēvs pēc nozieguma izdarīšanas tika nosūtīts piespiedu ārstēšanai psihiatriskajā slimnīcā. Šlesers apgalvoja, ka tikai no publikācijas žurnālā "Kas Jauns" uzzinājis, ka tēvs greizsirdības dēļ nogalinājis 19 gadus vecu medmāsu. "Es savu tēvu ieraudzīju piecu gadu vecumā, un toreiz man teica, ka viņš ir slims, ārstējas, bet par pastrādāto noziegumu, protams, bērnam neko nestāstīja," apgalvoja Šlesers.

Atmosfēra ģimenē bijusi smaga - kad tēvs pārstājis dzert zāles, viņš kļuvis agresīvs, pacēlis roku pret Aināru, kad viņam bijuši septiņi gadi. "Sanitāri mūsu mājās ieradās vairākkārt, lai aizvestu tēvu uz psihiatrisko slimnīcu," teica Šlesers. Viņu audzināja māte, vecmāmiņa un krustmāte. "Es apskaudu bērnus, kuriem bija normāla ģimene vai kurus audzināja mātes vienas pašas," teica Šlesers. Tieši paša bērnībā pieredzētais turpmākajā dzīvē viņam licis stingri iestāties par ģimenes vērtībām.
Kāds Šlesera bērnības draugs vēlāk nokļuvis cietumā un tagad jau esot miris. Arī par pašu Aināru kaimiņienes spriedušas, ka "no šitā jau nekas labs nesanāks".

Preses konferencē bija ieradusies arī Šlesera dzīvesbiedre Inese, kas apgalvoja, ka pateicas liktenim par to, ka viņas vīrs ir Ainārs. "To Šleseru, par kuru runā, kuru aprunā, apsmej un ķengā, es nepazīstu," teica Inese. "Mans vīrs ir cilvēks, kas mīl savu ģimeni, bērnus, māti, palīdz tuviniekiem un draugiem, cilvēks, kuram ir ārkārtīgi jūtīga sirds."

"Ja kāds cer, ka es pēc šīm publikācijām paiešu malā, atteikšos no priekšvēlēšanu cīņas, viņš smagi maldās," uzsvēra Šlesers.

Kā LETA jau ziņoja, rīt, 8.septembrī, plkst.12 "Hotel Rīdzene" zālē "Arkādijs" "Baltic Screen" un apgāds "Atēna" iepazīstinās ar Lato Lapsas un Irēnas Saatčianes grāmatu par Šleseru, kuras nosaukums ir "Šofera dēls minhauzens", aģentūru LETA informēja "Baltic Screen".

Grāmata būšot "stāsts par puiku, kurš nolēma būt pilnīgi citādāks nekā viņa tēvs šoferis - neuzticīgs vīrs, dzīves neveiksminieks un garīgi slims slepkava, kuru grāmatas galvenais varonis ir centies noliegt visu savu mūžu un no kura uzvārda atteicies, kā vien iespējams", izdevumu raksturo tā autori.

"Puika darīja, ko varēja, kaut Dieviņš viņam nebija devis pārāk daudz, - viņš nebija ne ļoti gudrs, ne apdāvināts, bet no savas dzimtas vīriešu dzimuma pārstāvjiem acīmredzami bija mantojis galvenokārt muldēšanas un "šeptēšanās" talantus. Citā zemē viņš būtu kļuvis par kuslu Minhauzena parodiju un kā tāda arī vadītu savu dzīvi, taču puikam paveicās - viņš piedzima un auga zemē, kur tieši šie talanti izrādījās pieprasīti. Vēl uzaudzējis prāvu nekaunības slānīti, apveltīts ar neikdienišķu enerģiju, mūsu varonis kļuva par to Aināru Šleseru, kādu mēs pazīstam šodien," turpina grāmatas autori.

Izdevuma autori sola, ka grāmata par tās galveno varoni pastāstīšot daudz ko tādu, "ko līdz šim par viņu neesam pat īsti nojautuši un ko viņš pats ir slēpis, cik vien spējis," - netrūkšot "ne asiņainu drāmu, ne tradicionālās "prihvatizācijas", ne primitīvu blēdību un savas valsts krāpšanas gadījumu". "Par labu Latviju" valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis preses konferencē apgalvoja, ka raksti, kas pēdējā laikā parādījušies par Aināru Šleseru, ir koordinētas priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļa. PLL nekad neiesaistīsies konkurentus nomelnojošā priekšvēlēšanu kampaņā, solīja Ulmanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)