Banner 980x90

Šķenders: vērtēsim Cēsu novada kapitālsabiedrību darbību

"Būtisks pašvaldības uzdevums ir kontrolēt kapitālsabiedrību saimniecisko un finansiālo darbību. Tā saskaņā ar Cēsu novada pašvaldības rīkojumu pašvaldības iekšējā revidente novembrī veica SIA "Cēsu klīnika" saimnieciskās darbības dokumentālu revīziju par finansiālo stāvokli un darbības efektivitāti, krājumu uzskaiti un ēdināšanas pakalpojumu organizēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām par laiku no 2011.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 31.jūlijam", laikrakstam "Druva" raksta Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders.

"Revīzijā konstatēts, ka valde nav nodrošinājusi kapitālsabiedrības pietiekamu vadību, jo revīzijā ir konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi un finanšu līdzekļu neekonomisks izlietojums. Ir saņemts arī Valsts Veselības inspekcijas akts par trūkumiem valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu finansējuma uzskaitē". Lai novērstus šos trūkumus, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders nolēmis veikt pārmaiņas SIA "Cēsu klīnika" valdes sastāvā.

Šķenders "Druvai" arī uzsver, ka kapitālsabiedrības veic svarīgas pašvaldības funkcijas un nav pamata apšaubīt to lietderību. Diskutēt varētu vienīgi par to, vai tirgus darbības nodrošinājums ir pašvaldības funkcija. Formāli pēc likuma prasībām vērtējot, tā nav pašvaldības funkcija, taču tirgus ir ekonomiska, sociāla un arī tradicionāla vērtība Cēsīs, tāpēc tam ir jādarbojas. Līdz šim pašvaldībā nav arī pieteicies neviens privātuzņēmējs ar nopietnu vēlmi un iespējām kļūt par tirgus īpašnieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)