Banner 980x90

Ruckas muižā piestās ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs"

Valmiera, 12.maijs, LETA. 20.maijā Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" viesosies Ruckas muižā, aģentūru LETA informēja festivāla komanda.

Festivālā uzstāsies dziesminieces un Austras balvas laureāte Alise Joste, kā arī cēsiniece Ieva Vītoliņa, kas uzstāsies ar elektroniskās mūzikas performanci, kurā izmantotas digitālās skaņas, balss un dažādas ierakstītas apkārtējās vides skaņas elementi.

Par saviesīgāko un enerģiskāko vakara sadaļu parūpēsies šlāgeransamblis "Čipsis un Dullais" paplašinātajā bigbenda sastāvā.

Notiks arī zīmējumu izrāde - improvizācija "Lūdzu", kurā dažādus stāstus kopā ar mūziķi Laumu Kazaku un skatītājiem radīs viens no Latvijas improvizācijas teātra pamatlicējiem Varis Klausītājs.

Paredzēts arī kolektīva "Mēs dzeram un rakstām texxxtus" priekšlasījums "Ko darīt, ja tev šķiet, ka vari smieklīgi rakstīt". Publiciste un rakstniece Anete Konste kopā ar žurnālisti Elīnu Kolāti jau ierasti apmeklē dažādus sabiedriskus pasākumus - no partiju kongresiem līdz mūzikas apbalvošanas ceremonijām. Arī šoreiz gaidāmi satīriski apraksti un pastāsti un labāko aprakstu fragmenti no līdz šim pieredzētā.

Vakaru papildinās arī "Dj cīkstiņš" un mini lektorijs "Dziesmas un stāsti" kopā ar divām latviešu režisorēm Lieni Lindi un Martu Martinsoni. Klausītājiem šo divu atšķirīgo un muzikālo cīņu vēl interesantāku un vērtīgāku padarīs abu dīdžeju komentāri un stāsti par atskaņotajiem skaņdarbiem un to nozīmi abu režisoru dzīvēs. Līdztekus festivāla mākslinieku priekšnesumiem tiks izrādīta arī jaunākā latviešu režisoru īsfilmu programma.

Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" ir draudzīgs gan ģimenēm ar bērniem, gan arī jauniešiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas un gaidīsim ikvienu, kuram ir interese par mūsdienu kultūras aktualitātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)