Banner 980x90

RTU Cēsu filiāles pagalmā radīta vieta ielu mākslai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pietdien, 21.oktobrī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāles pagalmā atklāta vieta ielu mākslai, radošiem cilvēkiem dodot iespēju veidot ielu mākslas objektus un īstenot savu māksliniecisko potenciālu, līdzdarbojoties pilsētas vides dažādošanā un radot iedzīvotājiem un pilsētas viesiem interesantu telpu, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē RTU Cēsu filiāles sabiedrisko attiecību vadītāja Sandra Salmiņa. 

"Esam radījuši vietu, kur jaunieši un citi radoši cilvēki var nodarboties ar ielu mākslu, kas arvien vairāk ienāk pilsētvidē un kļūst par neatņemamu mūsdienu pilsētas sastāvdaļu. Cēsīs ir daudz cilvēku, kuri nodarbojas ar mākslu un  savu radošo potenciālu varētu īstenot ārpus tradicionālās mākslas formām. Esam ļoti gandarīti, ka Cēsu pilsētas dome atbalstīja mūsu iniciatīvu un sniedz nozīmīgu ieguldījumu projekta īstenošanā," saka RTU Cēsu filiāles direktors Alvis Sokolovs.

Lai veicinātu izpratni par kvalitatīvu ielu mākslu, projekta laikā norisinājās radošā darbnīca ielu mākslinieka Daiņa Rudens vadībā. Viņš kopā ar Cēsu Mākslas skolas absolventiem un skolēniem izveidoja pirmo sienas gleznojumu. 

Šī mākslai atvēlētā telpa ir plānota laikā mainīga – katrs mākslinieks var papildināt, radīt savu mākslas darbu jau esošo vietā, tādējādi pārvēršot šo vietu par dinamisku mākslas telpu. Katrs apmeklētājs var pēc savas iniciatīvas ienest jaunas radošas idejas un mākslas objektus telpā. 

Projekts ir tapis sadarbībā ar Cēsu domi projektā "Sabiedrība ar dvēseli".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)