Banner 980x90

RTU Cēsu filiāle iepazīstina ar tehniskajām zinātnēm

Lai iepazīstinātu topošos studentus un citus interesentus ar tehniskajām zinātnēm, kuras iespējams apgūt arī Vidzemē, RTU Cēsu filiāle piektdien, 5.aprīlī, rīkoja atvērto durvju dienu. Pasākuma laikā apmeklētājiem bija iespēja ne tikai iepazīties ar filiāles darbību, bet arī noklausīties lekciju par elektroniku un veikt praktiskus eksperimentus zinātnieku pavadībā, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja RTU Cēsu filiāles vadītājs Alvis Sokolovs.

Interesenti varēja iepazīties ar RTU Enerģētikas un elektrotehnikas studentu laboratoriju un paši izgatavot LED gaismas lukturi. Tāpat apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar elektronikas prototipēānas platēm un to pielietojumu dažādu ierīču veidošanā, piemēram, jauniešiem bija iespēja izveidot metāla detektoru vai spuldzi, ko var izslēgt ar vienu elpas pūtienu. Šobrīd līdzīga laboratorija top arī Cēsu filiālē un nākamā mācību gada laikā būs pieejama studentiem un pārējiem interesentiem.

"Jaunieši, kuri piektdien apmeklēja RTU Cēsu filiāli, bija patiesi pārsteigti par mūsu mācību iestādes piedāvātajām iespējām un to, cik tehniskās zinātnes var būt interesantas un aizraujošas," par atvērto durvju dienu stāsta Alvis Sokolovs, RTU Cēsu filiāles vadītājs.

Šobrīd Cēsīs ir iespēja studēt piecās studiju programmās: enerģētika un elektrotehnika, elektrotehnoloģiju datorvadība, vides zinātne, nekustamo īpašumu pārvaldība, uzņēmējdarbība un vadīšana.

Tiem, kuri iepriekšējā nedēļā nevarēja apmeklēt atvērto durvju dienu, līdz pat mācību gada beigām ir iespēja iepazīties ar piedāvātajām studiju programmām, uzņemšanas noteikumiem un filiāles telpām RTU informācijas centrā – Cēsīs, Raunas ielā 4 (115. kabinetā), kas darbojas katru darba dienu no plkst.9.00 līdz plkst.16.00. Tāpat informācija pieejama arī RTU Cēsu filiāles mājaslapā www.cf.rtu.lv, vai zvanot uz informācijas centra tālruni 64119003.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)