Banner 980x90

Rozenbergs lepns par siltuma tarifa samazinājumu

Cēsīs no 1.oktobra siltuma tarifs būs ievērojami zemāks un ar to lepojas arī novada domes priekšsēdētējs, novēroja pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv.

"Ir noticis vēsturisks brīdis - no 1.oktobra Cēsīs siltuma tarifs būs par 17% zemāks! Tāds samazinājums sen nav bijis nevienā pilsētā," savā "Twitter" kontā raksta Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Viņš pamato, ka siltuma tarifa samazinājums Cēsīs par 17% iespējams pateicoties pārejai no dabas gāzes uz biomasu kā pamatkurināmo.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) Cesis24.lv uzzināja, ka Ir pabeigta SIA "Cēsu siltumtīkli" iesniegtā siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekta izvērtēšana, un SPRK padome ar lēmumu apstiprināja "Cēsu siltumtīkli" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu samazinājumu.

Salīdzinājumā ar iepriekš noteiktajiem tarifiem samazinājums būs robežās no 3,5% līdz 19% atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas.

Noteikts, ka apstiprinātie tarifi stāsies spēkā 1.oktobrī.

"Cēsu siltumtīkli" tarifi ir noteikti tabulas veidā - bez pievienotās vērtības nodokļa pie dabasgāzes diferencētajiem tirdzniecības gala tarifiem atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas (diapazonā no 110 līdz 310 latiem par tūkstoš nanokubikmetriem).

Apstiprinātie siltumenerģijas apgādes gala tarifi ietver siltumenerģijas ražošanas, pārvades un sadales, kā arī tirdzniecības tarifus.

Piemēram, pie dabasgāzes tirdzniecības cenas 205 lati par tūkstoš nanokubikmetriem "Cēsu siltumtīklu" apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti ir 48,05 lati par megavatstundu, tajā ietilpstošais siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 31,1 lats par megavatstundu, pārvades un sadales tarifs - 14,3 lati par megavatstundu, bet tirdzniecības tarifs - 1,82 lati par megavatstundu.

Gala tarifa samazinājums pie šīs gāzes cenas veido 16,6%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)