Banner 980x90

Rīgā un Cēsis koncertus sniegs Braiens Melvins un "Melvin/Pashkevich Quartet"

Valmiera, 11.okt., LETA. 19.oktobrī Rīgas Mākslas telpā plkst.19 un 20.oktobrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" plkst.19 uzstāsies amerikāņu džeza mūziķis Braiens Melvins un "Melvin/Pashkevich Quartet", aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāvji.

Basģitārista Žako Pastorio bundzinieks Melvins agrāk sadarbojies ar Baltijā atzīto saksofonistu Denisu Paškeviču, un abu oriģinālkompozīcijas būs dzirdamas arī šajos koncertos.

Melvins sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā saksofonisti Džo Hendersons un Džo Lovano, ģitāristiem Maiku Sternu un Džonu Skofīldu, brāļiem pūtējiem Maiklu un Rendiju Brekeriem. Sadarbojoties ar Pastorio ierakstīts džeza albums "Standards Zone".

Astoņdesmito gadu beigās Melvins bija arī Ņujorkas džeza kluba "Blue Note" bundzinieks. Tagad viņš iesaistīts vairākos mūzikas projektos un mūziķu apvienībās, piemēram, "BeatleJazz", kur tiek spēlēts kopā ar pianistu Deivu Kikoski.

Paškevičs ir saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā, izglītojies gan akadēmiskās, gan mūsdienu ritmiskās mūzikas novirzienos. Viņš daudz iedvesmojies un smēlies idejas no saksofonista un komponista Džona Koltreina daiļrades.

Paškevičs ierakstījis vairāk kā 30 albumu, tostarp Latvijā ar Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvu "Zelta Mikrofons 2016" kategorijā "Labākais džeza vai blūza mūzikas albums" godalgoto "Riga Room". Viens no pēdējiem mūziķa darbiem bijis sastrādāties ar Dānijas džeza muzikantiem, radot albumu "Yours Faithfully".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)