Banner 980x90

"Rakšos" jau otro reizi norisināsies "Skolotāju dienas" pasākums

Pasākumā, kas tika iedibināta kā "Rakšu" tradīcija 2014.gadā - Skolotāju dienā, piedalījās vairāk nekā 600 pedagogu no visiem Latvijas reģioniem. Turpinot iesākto tradīciju, šogad piektdienā, 15.maijā – Starptautiskajā ģimenes dienā, atpūtas kompleksā "Rakši" tiks svinēta jau otrā Skolotāju diena.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja kompleksa pārstāvis, Skolotāju dienas laikā skolotāji varēs izmēģināt visus ekskursiju piedāvājumus bez maksas.

2015.gads "Rakšos" ir sācies ar strauju izaugsmi. "Rakšu" kamieļu dinastiju ir papildinājis piektais Latvijā dzimušais kamielēns Silvers. Atpūtas kompleksā ir veikta dzīvnieku aploku paplašināšana un labiekārtošana. Šogad ikvienu apmeklētāju, tai skaitā arī skolēnus un skolotājus, sagaida trīs galvenie sezonas jaunumi.

Teritorijā ir atvērta kafejnīca, kurai dots "Camel cafe" /"Kamieļu kafejnīca"/ nosaukums, kas piedāvās īpaši gardus un izdevīgus ēdināšanas piedāvājumus gan skolēnu grupām, gan arī ikdienas un brīvdienu apmeklētājiem. "Rakšos" ir labiekārtots atrakciju parks "Lec un minies Rakšos", kas piedāvā izklaides uz spilvenbatuta un piepūšamajām atrakcijām, kā arī vizināšanos ar velokartiem.

Šogad uz "Rakšiem" no Cēsīm ir pārcēlies "Cēsu peintbola Parks", kas šobrīd ir iekārtots plašā teritorijā meža ielokā un ar dažādu auzsargvaļņu un misiju palīdzību padara spēli krietni vien interesantāku. Papildus tam gan skolēni, gan arī pārējie "Rakšu" viesi var iziet Disku golfa trasi un iemācīties šaut ar lokiem.

15.maijā skolotājiem būs iespēja iepazīties ar visiem jaunajiem ekskursiju piedāvājumiem un iepazīties ar visiem jaunajiem "Rakšu" iemītniekiem – ir paplašinājusies ne tikai kamieļu saime, pieaugumus ir sagaidījušas arī lamu, alpaku un pat aitu ģimenītes. Visas dienas garumā tiks organizētas pastaigas ar graciozajām Andu lamām un alpakām skaistajos Gaujas Nacionālā Parka mežos. Pēc aktīvās atpūtas, kafejnīca "Camel cafe" ikvienam skolotājam nodrošinās pusdienas - gardu un sātīgu uz ugunskura vārītu zupu.

Šajā dienā "Rakšos" skanēs mūzika, skolotāji tiek aicināti izmantot piknika vietas atpūtai, savukārt par omulīgu noskaņojumu rūpēsies Skolotāju dienas pasākuma vadītājs. 15.maijs "Rakšos" pilnībā tiks atvēlēts kvalitatīvai skolotāju atpūtai un jaukai brīvo brīžu baudīšanai.

"Rakši" tās ir emocijas un prieks, ko cilvēki gūst atrodoties tīrā vidē starp eksotiskiem dzīvniekiem, kurus var ne tikai apskatīt, bet arī nobučot un aptaustīt to vilnu. Ekskursiju laikā var izmēģināt ļoti daudz interesantu un neparastu lietu - nobaudīt kamieļu piena pankūkas, aptaustīt kamieļa kuprus, iepazīt eksotiskos kamieļu dzimtas dzīvniekus un doties dažādās izklaidējošās aktivitātēs. Interaktīvā komunikācija ar dzīvniekiem tiek kombinēta ar tādiem sportisko aktivitāšu elementiem, kā peintbols, šaušana mērķī ar loku, orientēšanos un dzīvnieku asistētajām stafetēm.

Ar skolēnu grupu piedāvājumiem varēs iepazīties gan 15.maijā, gan arī mājas lapā "www.kamieli.lv". Dalību pasākuma vēlams pieteikt līdz 12.maijam.

Atpūtas komplekss "Rakši" atrodas Amatas novada, Drabešu pagastā, un strādā katru dienu no plkst.10.00 līdz plkst.17.00. Ekskursijas pieteikt zvanot 20009097 .

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)