Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" pārspēj "Jūrmala/Fēnikss"

Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv

Papildināta visa ziņa

"Valmiera"/ORDO trešdien savā laukumā ar rezultātu 79:65 (22:15, 18:13, 21:17, 18:20) pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē, turpinot uzvaru sēriju galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā, tikmēr "Jēkabpils" vienība LBL turnīrā guva septīto uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā Aigars Šķēle guva 15 punktus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, 14 punkti un 10 izcīnītas atlēkušās bumbas Dāvim Rozītim, 13 punktus sameta Artūrs Bērziņš, bet 11 pievienoja Mārtiņš Laksa.

Jūrmalas komandas rindās 15 punktus guva Māris Ziediņš, pa 13 punktiem pievienoja Kristaps Mediss un Endrū Šmits, savukārt Edgars Jeromanos izcēlās ar desmit punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

"Valmiera"/ORDO izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, kopš komandai pievienojies Štelmahers. Šajā uzvaru sērijā četrus panākumus valmierieši izcīnījuši LBL turnīrā un divus "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Kā zināms, Štelmahers pievienojās "Valmiera"/ORDO komandai janvāra vidū, turklāt galvenā trenera amatā izdevās debitēt ar uzvaru pagarinājumā 87:83 pret savu bijušo vienību Latvijas vicečempioni "Ventspils". Pēc sekmīgi aizvadītā sezonas sākuma "Valmiera"/ORDO piedzīvoja četrus zaudējumus septiņās spēles, kas lika atbrīvot komandas galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu. Viņa pienākumus uz laiku pārņēma Gatis Melderis, kura vadībā četrās spēlēs valmierieši spēja izcīnīt vien vienu uzvaru.

Citā LBL spēlē trešdien galvenā trenera Igora Miglinieka vadītā "Jēkabpils" komanda savā laukumā ar 93:72 (23:8, 21:18, 29:21, 20:25) uzveica "Latvijas Universitāti" (LU). Jēkabpilieši guva septīto panākumu pēc kārtas LBL regulārā čempionāta spēlēs.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija lietuvietis Ronalds Rutkausks, kurš guva 24 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, 19 sameta Rinalds Sirsniņš, bet 17 pievienoja Sandis Silavs.

LU sastāvā 14 punktus guva Artūrs Grīnbergs un Roberts Krūmiņš, bet 13 sameta Jānis Engers.

Trešdien vēlāk LBL centrālajā spēlē "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā uzņem valsts čempioni "VEF Rīga" un "Jelgava" mājās spēlē pret tuvāko sekotāju kopvērtējumā "Barons"/LDz.

LBL turnīra tabulā līderi ar 17 uzvarām 20 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar desmit panākumiem 12 mačos seko "VEF Rīga". 16 uzvaras 21 spēlē guvusi "Valmiera"/ORDO, 14 panākumi 21 duelī ir "Liepāja"/"Triobet" kontā, ar 13 panākumiem 21 mačā piektajā vietā seko "Jēkabpils", bet pirmo sešinieku noslēdz "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi 12 uzvaras 22 spēlēs.

Pie pieciem panākumiem 11 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga", astoto vietu ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ieņem "Jelgava", pieci panākumi ir "Barons"/LDz, bet attiecīgi četras un trīs uzvaras guvušas "Latvijas Universitāte" un "Ogre"/"Kumho Tyre".

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)