Banner 980x90

Priekuļu novada bērniem bezmaksas vakcīnas pret ērču encefalītu

Bērniem Priekuļu novadā pieejama bezmaksas vakcinācija pret ērču encefalītu, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Priekuļu novada pašvaldībā.

Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka katru gadu valsts apmaksātās vakcinācijas pret ērču encefalītu bērniem no 1 gada vecuma līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai notiek saskaņā ar Ministru kabineta "Vakcinācijas noteikumi".

Veicot epidemioloģiskās uzraudzības datu analīzi par saslimstību ar ērču encefalītu periodā no 2009. līdz 2013.gadam, Slimību profilakses un kontroles centrs ir sagatavojis, un Veselības ministrija ir apstiprinājusi teritoriju sarakstu valsts apmaksātās bērnu vakcinācijas pret ērču encefalītu veikšanai 2014.gadā, tajā ir iekļauts arī Priekuļu novads.

Bērnus no 1 gada līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vakcinē pret ērču encefalītu, ja bērna deklarētā dzīvesvieta ir ērču encefalīta endēmiskajā teritorijā (teritorija, kurās ir konstatēta visaugstākā saslimstība ar ērču encefalītu).

Vakcināciju plāno un veic ģimenes ārsts, kura pamatprakse ir attiecīgajā teritorijā. Priekuļu novadā to darīs ģimene ārsti: J.Briģis, M.Mačs, G.Meinerte, I.Prindule, J.Prindulis.

Tā kā reāli ir daudz tādi gadījumi, kad bērns ir deklarēts ērču encefalīta endēmiskajā teritorijā, bet reģistrējies pie ģimenes ārsta ārpus šīs teritorijas. Līdz ar to rodas problēmas kā bērnam saņemt vakcināciju. Šādos gadījumos ir nepieciešama iepriekšēja vienošanās, ka bērnu vakcinēs ģimenes ārsts, kura pamatprakse atrodas endēmiskajā teritorijā. Tas nozīmē, ka šādos gadījumos ir jāizņem no sava ģimenes ārsta norīkojums, kurā ir uzrādīti iepriekšējās vakcinācijas dati, vai atzīme, ka šī būs pirmā vakcinācija.

Vakcināciju pret ērču encefalītu ģimenes ārsti plāno uzsākt marta beigās.

Lai saņemtu vairāk informāciju par ērču encefalītu un vakcinēšanos pret to, aicinām vērsties pie sava ģimenes ārsta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)