Banner 980x90

Pārgaujas novadā notiks tūrisma uzņēmēju tikšanās

Publicitātes foto
Publicitātes foto
28.oktobrī notiek tūrisma uzņēmēju tikšanās Pārgaujas novadā, Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupe" degustāciju zālē Plācī, plkst.15.00, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Pārgaujas novada pašvaldībā.

Aicināti piedalīties ir arī citi interesenti, kas ir ieinteresēti attīstīt tūrisma uzņēmējdarbību vai seko līdz izmaiņām nozarē.

Darba kārtībā ir iepazīšanās ar notikuma vietas saimniekiem - PKS "Straupe", kuri pastāstīs par savu piedāvājumu tūristiem un sniegs produktu degustāciju. Dalībnieki varēs iepazīties ar pārskatu par 2015. gada tūrisma sezonu, ko nodrošina Pārgaujas novada Tūrisma informācijas punkta (TIP) datu bāze.

Tikšanās reizē tiks pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar tūrisma plūsmas svārstībām, kā mainījušies tūristu profils pēdējā gada laikā un kā mainījušies to ieradumi, vēlmes, kā izmainījies velotūristu skaits un daudzi citi aktualizējami nozares jautājumi. Apspriešanai tiks nodots tikko izgatavotais informatīvās zīmes paraugs ūdenstūristiem Braslas upē. Būs pieejamas arī jaunākās tūrisma kartes.

Vieni no būtiskākajiem akcentiem tikšanās laikā būs tūrisma attīstība "Via Hanseatica" un "Enter Gauja" zīmolu ietvaros, dalība nākamā gada "LEADER" projektos, tikko aizsāktais projekts "Hanzas vērtības ilgtspējīgai attīstībai (Hansa)".

Pasākumā plānots aizsākt arī dialogu par Straupes 810-gades svinībām, kas paredz arī ekskursiju un īpaša Straupes tirdziņa pasākuma rīkošanu, atklāj Pārgaujas novada Attīstības plānošanas nodaļas speciāliste- tūrisma organizatore Rudīte Vasile. Uz tikšanos pie mums ieradīsies arī Cēsu pilsētas pārstāvji, kas stāstīs par ieceri veidot vietējās pārtikas un amatniecības veikalu Cēsīs.

Noslēgumā sekos informācija par aktivitātēm, kas plānotas kopā ar Cēsīm (piemēram, kopīgas kartes, talka pie Sarkanajām klintīm), turpmākā tūrisma jomas attīstība novadā/ reģionā/ Latvijas mērogā un diskusija par kopīgiem priekšlikumiem nākošajiem pasākumiem, kopīgām ekskursijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)