Banner 980x90

Notiks diasporas konference "Cēsis pasaulē"

Trešdien, 23.jūlijā, Cēsu novada pašvaldība organizē konferenci "Cēsis pasaulē". Tā tiek rīkota Pasaules cēsnieku dienās ar mērķi uzrunāt cēsniekus ārzemēs un vadošos Latvijas speciālistus, lai veicinātu emigrējušo atgriešanos, aģentūru LETA informēja pašvaldības komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs.

Konferencē centīsies noskaidrot labākos novada sadarbības modeļus ar diasporu. Pasākuma atklāšanā tiks apspriesta situācija un plānotie pasākumi valsts un pašvaldību mērogā. Tam sekos paralēlās darba sesijas, kurās analizēs galvenās problēmas diasporai uzņēmējdarbībā, izglītības, ģimenes, tūrisma un kultūras jomās, kā arī tiks meklēti risinājumi un instrumenti to ieviešanai.

Tāpat konferencē plānota paneļdiskusija "Mēs Cēsīm, Cēsis mums", kuras rezultātā tiks apzinātas atziņas potenciālam Cēsu novada reemigrācijas plānam. Noslēgumā paredzēta iepazīstināšana ar dzīves stāstiem par dzīvi ārzemēs un atgriešanos mājās.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V) norāda, ka ar pasākumu plānots uzrunāt diasporas cēsniekus un radīt efektīvāku saikni ar novadniekiem ārzemēs. "Tas ļaus gan parādīt Cēsu novada aktualitātes, gan prezentēt Cēsis kā lielisku vietu, kur atgriezties," uzsver Rozenbergs un piebilst, ka "šāds pasākums parādīs, ka ne tikai valsts ir ieinteresēta reemigrācijas procesu veicināšanā, bet ka tie ir vēl vairāk svarīgi pašvaldībām, no kurām šie cilvēki ir aizbraukuši".

Atbalstu pasākuma norisei jau izteikušas valsts augstākās amatpersonas - Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Arī Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Rolands Lappuķe un Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis norādījuši, ka šī ir lieliska platforma, ko nepieciešams attīstīt, jo līdz šim šādas tiešās uzrunāšanas aktivitātes diasporai no pašvaldību puses nav bijušas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)