Banner 980x90

Nedēļas nogalē OZOLKALNĀ FIS sacensības un Latvijas čempionāts snovbordkrosā

Sestdien un svētdien 27.- 28.februārī Ozolkalnā notiks FIS (Starptautiskās Slēpošanas federācijas) sacensības un Latvijas nacionālais čempionāts snovbordkrosā.
Starptautiskās sacensības snovbordkrosā Ozolkalnā notiks jau otro reizi. Pirmo reizi tās tika sarīkotas pagājušajā ziemā. Trases gatavošanā tika izmantota Toma Vasina un viņa trenera Andra Vasina starptautiski iegūtā pieredze, vairāku sezonu garumā piedaloties Pasaules un Eiropas kausu, kā arī citās sacensībās un kluba "G4Free" dalībnieku pieredze un palīdzība.

Šobrīd jau ir saņemti pieteikumi no Igaunijas, Polijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Holandes sportistiem, kā arī piedalīsies mūsu pašu labākie snovbordkrosa izlases sportisti Toms Vasins un Inārs Bīrmanis.

Jau vairākas nedēļas Ozolkalnā ir sagatavota snovbordkrosa trase, lai to varētu izmantot jebkurš snovbordists, kā arī asāku izjūtu alkstošs slēpotājs (jāpiezīmē, ka ar šo gadu Olimpiskajās spēlēs ir jauna disciplīna - skikross, kurā arī izmanto šāda veida trases). Turpat Ozolkalnā ir iespējami treniņi snovbordkrosa trasē, kā arī tiek rīkotas regulāras mini sacensības nedēļas nogalēs. Šonedēļ trase ir uzlabota speciāli starptautiskajām sacensībām ar sarežģītākiem elementiem, lai tā atbilstu FIS prasībām un skatītājiem būs iespēja redzēt daudzu izcilu ārzemju sportistu sniegumu. Dažas dienas pēc sacensībām trasi varēs izmantot treniņiem, ko arī darīs daži ārzemju sportisti, bet jau pēc nedēļas šajā pašā nedaudz atvieglotā trasē, norisināsies Latvijas II Ziemas olimpiādes sacensības snovbordkrosa disciplīnā.
{baneris}
Sacensību programma abas dienas:
Sestdiena, 27.02. - FIS SBX sacensības
Svētdiena, 28.02. FIS un Latvijas čempionāts SBX
09.30 - 10.45 Treniņi, iepazīšanās ar trasi
11.00 - Kvalifikācija
Finālbraucieni, apbalvošana
P.S. Programmā iespējamas izmaiņas.

Pilna informācija par slēpošanas sporta veidiem atrodama interneta mājas lapā www.infoski.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)