Banner 980x90

Nacionālās drošības komisija iesaka Emīlam Jakrinam vērsties tiesībsargājošajās iestādēs

Saeimas Nacionālās drošības komisija šodien, izjautājot slēgtā sēdē satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) biroja vadītāju, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāta kandidātu Emīlu Jakrinu, noskaidroja, ka viņš pagaidām nav vērsies tiesībsargājošajās iestādēs par viņam it kā zināmajiem mēģinājumiem politiski ietekmēt Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienestu un ieteica to nekavējoties izdarīt, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).
Kā apgalvoja komisijas vadītājs, Jakrins uz NDK sēdi tika uzaicināts, "lai uzklausītu otru konfliktā iesaistīto pusi". Turklāt intervijās plašsaziņas līdzekļiem Jakrins daudzkārt esot klāstījis, ka viņam ir zināms, ka kāds politiskais spēks ietekmē LTV.

Jakrins biznesa portālu Nozare.lv informēja, ka ir nolēmis iesniegt tiesībsargājošajās iestādēs sev pieejamo informāciju par minēto jautājumu tuvāko divu dienu laikā.

Kā LETA jau ziņoja, NDK ar iesniegumu ir vērsies LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, kurš apgalvojis, ka Jakrins ar draudiem mēģinājis ietekmēt LTV Ziņu dienesta darbu.

Sarunā Jakrins aicinājis LTV Ziņu dienesta vadītāju par Satiksmes ministriju veidot tikai pozitīvus sižetus vai tādus neveidot nemaz, liekot saprast, ka pretējā gadījumā kādas personas var zaudēt amatus. Sarunā Jakrins izteicis neapmierinātību ar LTV Ziņu dienesta raidījumiem "De facto".

Drošības policijā ir sākta pārbaude par Jakrina iespējamo draudēšanu LTV Ziņu dienesta vadītājam Marekam Gailītim. Satiksmes ministrs Gerhards vēlas sagaidīt Drošības policijas pārbaudes rezultātus un tad lemt, vai Jakrins turpinās vadīt satiksmes ministra biroju.

NDK sēdē šodien piedalījās Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, kurš paskaidrojis, ka pārbaude par Jakrina iespējamo draudēšanu LTV Ziņu dienesta vadītājam Marekam Gailītim ir sarežģīta un patlaban vēl nevar prognozēt, kad tā tiks pabeigta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)