Mārtiņš Sirmais ielūdz uz Mežpils Vienas Dienas Restorāniem

Kā pilsēta informācijas portālu Cesis24.lv informēja pasākuma pārstāvis Kristaps Lēperis, Mežpils Vienas Dienas Restorāna mērķis ir dabas garšas koncepta popularizēšana mūsu laiku Latvijas kulinārijā, ceļot atbildību pret produktu izcelsmi un to ilgtspējību audzēšanā, ieguvē un pārstrādē. Lai gastronomisko baudījumu padarītu īpašāku, pie ēdieniem tiks piedāvāti atbilstoši izvēlēti alus veidi, aktualizējot alus un ēdienu kultūru.
"Alus un ēdiena kultūra Latvijā ir attīstības sākuma stadijā. Vēl joprojām valda dažādi aizspriedumi un ļoti vienkāršots un konservatīvs skatījums uz alus un ēdiena saderību, kā arī alus izmantošanu ēdienu pagatavošanā. Mēs vēlamies šo situāciju mainīt un parādīt, ka alus var būt ļoti būtiska Latvijas modernās virtuves sastāvdaļa kā tas šobrīd ir daudzviet citur pasaulē," saka Aldara alus someljē Andris Rasiņš.
Jau 3.jūnijā durvis vērs pirmais Mežpils Vienas Dienas Restorāns Liepājas ostas spīķeros, kura ēdienkartes uzsvars būs uz Baltijas jūras un Liepājas ezera zivju produkciju, aktualizējot Latvijas jūras piekrastes produktu izmantošanu. Restorāna viesu skaits ir ierobežots, tāpēc vietu rezervācija jāveic iepriekš pa tālruni 26440455. Cena vienai personai ir 70 eiro.
Mežpils Vienas Dienas Restorānu ietvaros veidos televīzijas raidījumu/spēli, ko pārraidīs LTV1 2016.gada rudens sezonā. Vairāk informācija par pasākumu aktualitātēm pieejama Mežpils Vienas Dienas Restorāna facebook lapā. Projekts tapis, sadarbojoties radošajai komandai Valmieras Rajons un A/S Aldaris.