Banner 980x90

Maija parkā atjaunota rotaļu mājiņa 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Izmantojot vietējo uzņēmēju kokmateriālus, Maija parkā Cēsīs atjaunota rotaļu mājiņa, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Rotaļu mājiņa padarīs pievilcīgāku parka apkārtējo vidi un dažādos atpūtas iespējas svaigā gaisā Cēsīs, kā arī sniegs bērniem dabas izzināšanas un rotaļu prieku.

Latvijas pašvaldības iepriekšējo gadu Meža dienu projektos veiksmīgi turpināja aizsākto tradīciju – darīja Latviju krāšņāku ar koku stādījumiem, pilnveidojot atpūtas vietas, kā arī radīja jaunas aktīvu dzīvesveidu veicinošas mazās arhitektūras formas, radoši un pārdomāti izmantojot koku kā būvmateriālu. Organizatori vienojās, ka turpmākos trīs gadus labie darbi tiks veltīti Latvijas simtgadei. 

Meža dienu projektu konkursam Cēsu novada pašvaldība iesniedza projekta pieteikumu "Rotaļu mājiņa kokā". Tas paredzēja atjaunot rotaļu mājiņu Maija parkā. Pēdējās parka rekonstrukcijas laikā pirms desmit gadiem Maija parka lielajā vītolā uzbūvēts katra bērna sapnis – rotaļu mājiņa kokā. Rotaļu mājiņa tapusi pēc idejas skices kā autordarbs. Diemžēl laika gaitā šī būve nolietojusies, kļuvusi nedroša, kā arī atsevišķi elementi gadu laikā sākuši bojāt koka mizu, tāpēc pieņemts lēmums šo būvi atjaunot.

Šis ir autordarbs un tā būvniecība tika precizēta uz vietas, ņemot vērā esošā koka īpatnības. Projektam piesaistītās izmaksas ir 510 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)