Banner 980x90

Līgatnes novada svētkus atzīmēs vairākas dienas

Šajā gadā Līgatnes novada svētki sāksies sestdien, 18.maijā, Augšlīgatnē, kur 700 dejotāji no septiņiem Cēsu deju apriņķa novadiem satiksies Deju svētku lieluzvedumā  "Tēvu laipas", taču kpumā tie risināsies astoņas dienas, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Līgatnes Kultūras un tūrisma centra vadītāja Inese Okonova.

Apmeklētāji tiks gaidīti jau plkst.14.00 Augšlīgatnē, kur paredzēta muzikāla programma "Laivenes stāsti". Plkst.19.30 svētku dalībnieki pulcēsies krāšņam gājienam no "Zvaniņiem" Augšlīgatnes centrā uz Sporta centru, kur notiks koncerts, bet svētku izskaņā sekos balle ar dzīvās mūzikas grupas "Flame & The Rolltones" piedalīšanos.

18.maija nakts ir arī gadskārtējā Muzeju nakts, un šoreiz savas durvis naktī atvērs slepenais bunkurs Skaļupēs. Svarīgi atcerēties paroli "Zeļonij ļes" un neaizmirst iepriekš pieteikties.

"Vasarsvētkos, 19.maijā gaidīsim viesus Līgatnes novada Ratniekos, kur gadskārtējā "Kaimiņu būšanā" pulcēsies amatnieki, tirgotāji, dārznieki, mūziķi un dejotāji, lai iepazītos, sevi parādītu un citus apskatītu! Īpašie pasākuma viesi: Velga Vītola, Guna un Jānis Rukšāni, Andris Kapusts. Īpašie notikumi: 2. Latvijas Ātradīšanas čempionāts un "Darbīgo dārzkopju diena"," norādīja Okonova.

20. un 21.maijā Skaļupēs un Augšlīgatnē aicinām apmeklēt izzinošas lekcijas "No šūpuļa līdz vectēvam" un "Dainu apslēptais mantojums", savukārt 22.maijā Līgatnes kultūras namā viesosies Ausekļa Limbažu teātris ar pērnā gada labāko amatierteātra izrādi "Bezkaunīgie veči" pēc Anšlava Eglīša lugas motīviem.

25.maijā Līgatnes novada svētki noslēgsies Līgatnes pilsētā, kad, kā ierasts, kopā nāks novada muzikanti, dejotāji, viesos brauks pūtēju orķestri un mākslinieki. Jau no plkst.12.00 gaidām visus Līgatnes brīvdabas muzikālajā estrādē "Dziesmā augu, dejā augu", kur līdz plkst.18.00 uzstāsies Līgatnes bērnudārza un Līgatnes novada vidusskolas dziedātāji un dejotāji, Madlienas pūtēju orķestris un pūtēju orķestris "Auseklītis" no Rīgas. Plkst.19.30 svētku dalībnieki dosies gājienā no "Lāču migas" uz pilsētas centru, bet plkst.20.00 brīvdabas estrādē sāksies novada svētku noslēguma lieluzvedums "Naudas koks", veidots pēc Vizmas Belševicas darba Tās dullās Paulīnes dēļ motīviem.

Tā būs muzikāla komēdija divos cēlienos ar košu finālu. Lomās: kapela "Bumerangs", TDK "Zeperi", Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Gunārs Placēns, Regīna Devīte, Dace Eversa, Ilze Lieckalniņa, jauktais koris "Līgatne", pūtēju orķestris "Madliena", "Rīgas pirotehnika".

Svētku noslēgumā plkst.23.00 zaļumballe ar dzīvās mūzikas grupu Tutti-Frutti.

Amatniekiem, mājražotājiem un stādu tirgotājiem vēl ir iespēja pieteikt savu dalību Līgatnes novada svētkos no 18. līdz 25.maijam pa tālruni 64153169. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)