Banner 980x90

Leģendārā roc’n’roll grupa "Keksi" aicina uz jubilejas koncertu

30.maijā plkst.19.00 CATA Kultūras namā, Jāņa Poruka ielā 8 Cēsīs, sekojot savam vadmotīvam – sagādāt neaizmirstamu jautrību rock’n’roll ritmos, "Keksi" savus talanta cienītājus priecēs ar pasaulē jau zināmām un arī jaunām rock’n’roll, rockabilly, boogie un rythm’n’blues stilu kompozīcijām, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja organizatori.
Jubilejas koncerta norise Cēsīs nav nejaušība – tā ir grupas dibinātāja un līdera Aleksandra Sircova jeb Muraveja dzimtā pilsēta, kur viņš jau skolas laikā guvis pirmo skatuves pieredzi un 1997.gadā dibināja savu nu jau par leģendāru kļuvušo rock’n’roll grupu. Šo gadu laikā KEKSI piedzīvojuši raibu koncertdzīvi, muzicējuši neskaitāmos festivālos Latvijā un ārvalstīs, priecējuši publiku autorkoncertos un piedzīvojuši dažādas pārmaiņas.

"Keksi"radās uz grupas Rhythm Kings bāzes, pateicoties manai kaislībai uz rokenrolu," stāsta Muravejs. "Kopš pērnā gadsimta četrdesmito gadu beigām, kad ASV izskanēja pirmās rock’n’roll taktis, tam allaž bijusi stabila vieta uz pasaules mūzikas skatuves. Tā ir ne tikai mūzika, bet dzīvesveids un pasaules uztvere," ir pārliecināts Muravejs.

"Keksu" pirmā publiskā uzstāšanās notika 1997.gada 30.maijā rokfestivālā Kevad Tartu, Igaunijā. Savas pastāvēšanas laikā grupa kļuvusi par vienu no pieprasītākajām rock’n’roll grupām Baltijā, spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā Boney-M, Macy Grey, Smokie, Ottawan, kā arī māksliniekiem no Latvijas – Intaru Busuli, Lindu Leen, Normundu Rutuli, Amber u.c.

"Keksi" repertuārā ir latviešu un ārvalstu komponistu rock’n’roll, rockabilly, boogie, rythm’n’blues stila mūzika. Īpašajā "Keksu" skanējumā jubilejas koncertā dzirdēsim tādu leģendu kā Čaka Berija, Delmore Brothers, Karla Lī Perkinsa, Little Richard un citu radītās un izpildītās kompozīcijas.

Grupas sastāvā muzicē deviņi profesionāli mūziķi - Voldemārs Kalniņš (akustiskā ģitāra, vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Jānis Kalniņš (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Jānis Jaunalksnis (sitamie instrumenti), Jānis Pauls (trompete), Ēriks kibermanis (baritona saksofons), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons) un Aleksandrs Sircovs (Bass).

Biļetes uz "Keksi" jubilejas koncertu Cēsīs pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un "www.bilesuparadize.lv". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)