Banner 980x90

"Latvijas Zaļā partija" debitē Cēsu novadā

Viens no sarakstiem, kas Cēsu novadā pašvaldību vēlēšanās cīnīsies par vietām domē, ir "Latvijas Zaļās partijas" saraksts. Lai gan "Latvijas Zaļā partija" ir viena no vecākajām valstī, gaidāmās vēlēšanas ir tās debija Cēsu novadā, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja "Latvijas Zaļās partijas" saraksta pirmais numurs Cēsu novadā Aleksandrs Bimbirulis.

Cēsu novadā "Latvijas Zaļās partijas" sarakstā esat pirmais numurs. Kādēļ šāda izvēle?

Izdarīt izvēli par labu "Latvijas Zaļajai partijai" nebija grūti, jo Cēsu novads ar saviem parkiem un pļavām, pakalniem un Gaujas ieleju, ir viens no zaļākajiem novadiem Latvijā. Šeit dzīvo daudz zaļi domājošu cilvēku, kuri ar cieņu izturās pret novada dabas bagātībām, vēsturi un kultūras tradīcijām.

Neskatoties uz to, ka "Latvijas Zaļā partija" ir viena no vecākajām mūsu valstī, gaidāmās vēlēšanas ir tās debija Cēsu novadā. Gatavojoties vēlēšanām, sanācām kopā kā domubiedru grupa ar dažādām pieredzēm dažādās dzīves jomās, bet nu esam kļuvuši par saliedētu komandu, kura gatava apturēt lejupslīdi un realizēt pārmaiņas, uzklausot iedzīvotāju vēlmes, pieliekot klāt jaunas idejas un pacietīgi strādājot.

Kādam ir jābūt pirmajam, tāpēc, balstoties uz savu pieredzi un zināšanām, kā arī mūsu saraksta kandidātu pilnvarojumu, pēc labākās sirdsapziņas cenšos pārstāvēt mūsu komandu priekšvēlēšanu aktivitātēs.

Pastāstiet, lūdzu, kas "Latvijas Zaļo partiju" atšķir no citiem politiskajiem spēkiem? Kāpēc tieši par Jūsu sarakstu vēlētājam vajadzētu atdot savu balsi?

Mēs noteikti atšķirsimies no citiem ar savu aktivitāti un saimnieciskumu. Mēs parādīsim, ka dzīve sastāv no vienkāršām lietām, kuras ir jārisina, nevis jānovilcina, aizbildinoties ar likumu vai finanšu trūkumu. Mēs pierādīsim, ka pašvaldība ir domāta iedzīvotājiem, nevis otrādi, un, ka vara nedrīkst būt iedomīga. Mēs nevaram palepoties ar lielu pieredzi pašvaldības darbā, bet tajā pašā laikā, mēs esam ar svaigu skatījumu, ar varu nesabojāti, pilni enerģijas un pozitīva naivuma.

Cik lielu atbalstu cerat gūt vēlēšanās?

Mēs ceram, ka līdzīgi domā vairums Cēsu novada iedzīvotāju, un novērtēsim katru balsi, kas mums tiks deleģēta.

Ko saredzat kā būtiskākos konkurentus?

Mēs neredzam konkurentus, bet tikai sadarbības partnerus. Mēs sadarbosimies ar visiem tiem, kuriem Cēsu novada iedzīvotāji būs uzticējuši savu nākotni. Taču mēs būsim neērti sadarbības partneri, jo pieprasīsim un panāksim to, lai vārdiem, kas izteikti, it īpaši priekšvēlēšanu periodā, konsekventi sekotu darbi, kurus iedzīvotāji sagaida.

Partijas priekšvēlēšanu programmā minēts, ka "mainīsiet budžeta veidošanas politiku. Budžetam jābūt vērstam uz to, lai vairāk pelnītu, nevis vairāk tērētu. Cik nopelnām, tik tērējam!" Kā vērtējat pašreizējo budžeta veidošanas politiku? Kas ir galvenās problēmas?

Pieņemtais budžets šobrīd tiek pārtērēts, jo vajadzības aug, bet iespējas samazinās. Tas pamatā tiek veidots no struktūrvienību pieprasījumiem, paredzot ikgadēju tēriņu pieaugumu, kas ne vienmēr iet kopā ar funkciju un ieguldījumu lietderības auditu. Rezerves neparedzētiem gadījumiem nav.

Budžeta pieaugumu var nodrošināt tikai iedzīvotāju ienākuma nodokļa bāzes pieaugums, tādēļ nākamo periodu budžetā skaidri jāiezīmē konkrēti un lielāki līdzekļi uzņēmējdarbības atbalstam, kas nodrošinātu gan jaunas darba vietas, gan esošajiem darba ņēmējiem lielākus ienākumus. Jo vairāk pelnīs mūsu iedzīvotāji, jo lielākus nodokļus saņems mūsu pašvaldības budžets, jo lielākus tēriņus varēsim atļauties mūsu kopīgās dzīves telpas uzlabošanai.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā deputātu kandidātu sarakstu līderus un aicina viņus pastāstīt par sava pārstāvētā politiskā spēka iecerēm, atšķirīgo no citiem sarakstiem un saviem plāniem kopumā.


Cesis24.lv jau vēstīja, ka Cēsu novadā sarakstus iesniedza "Centriskā partija Latvija Zemnieku savienība", "Vidzemes partija", "Latvijas Zaļā partija", politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotība".

Tāpat Cesis24.lv jau vēstīja, ka pirmdien, 27.maijā, visā Latvijā darbu sāk 950 pašvaldību vēlēšanu iecirkņi, un no trešdienas, 29.maija, tajos varēs nobalsot iepriekš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)