Banner 980x90

Latvijas vicečempiones basketbolā sievietēm "Cēsis" beidzot gūst pirmo uzvaru šosezon

Foto: Cesis24.lv
Foto: Cesis24.lv

Pirmo uzvaru šosezon sestdien beidzot guva pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) vicečempiones "Cēsis", kas apvienotā čempionāta otrā posma vājāko komandu mačā ar 66:48 (19:15, 19:14, 14:6, 14:13) izbraukumā pieveica Latvijas U-16 izlasi.

Pirms sezonas "Cēsis" pavēstīja, ka vismaz sezonas sākumā sacentīsies ar pilnīgā atjauninātu sastāvu un jau pirmajā mačā piekāpās tieši U-16 izlasei. Pirmo posmu komanda pabeidza bez uzvarām, bet jau otrā posma pirmajā mačā rādīja cienīgu sniegumu, tikai ar 55:61 piekāpjoties "Latvijas Universitātei" (LU).

Sestdien beidzot cēsnieces guvušas pirmo uzvaru, droši aizvadot visu maču un izbraukumā pieveicot U-16 izlasi ar 66:48 (19:15, 19:14, 14:6, 14:13).

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 27 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Laura Audere, bet 11 punktus sameta Anda Kuzmina.

Savukārt U-16 izlases labā 12 punktus guva Nikola Ozola.

Kā ziņots, piecas spēcīgākās komandas pēc pirmā posma iekļuva otrā posma spēcīgāko grupā, kur tās sagaidījusi Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Cats". Savukārt pārējās komandas cīnās vājāko sešiniekā.

Vājāko komandu grupā komandas saglabāja arī pirmajā posmā izcīnītās uzvaras. Tajā līdere ar septiņiem panākumiem 12 mačos ir RSU/"Merks", ar piecām uzvarām 12 mačos seko "Latvijas Universitāte", bet Igaunijas vienībai "Tartu Universitāte" un "Audentes" ir pa trim uzvarām attiecīgi desmit un 11 spēlēs. Savukārt pa vienai uzvarai attiecīgi 11 un 12 spēlēs guvušas "Cēsis" un Latvijas U-16 izlase, kas turklāt iepriekšējā mačā saņēma tehnisko zaudējumu.

Šīs sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnās par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Tikmēr spēcīgāko komandu grupā "Cats" izcīnījusi trīs uzvaras tikpat mačos, kamēr "Vega 1"/"Liepāja" basketbolistēm ir divas uzvaras trijās spēlēs un otrā vieta.

Bez uzvarām pašlaik ir "Tallinas Universitātes", Tallinas 1182 un "TTT Rīga-Juniores" basketbolistes, bet Latvijas čempiones "TTT Rīga" otrajā posmā iesaistīsies sestdien.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)