Banner 980x90

Krāšņi aizvadīti svētki "Taureņu vasara 2014"

Sestdien, 31.maijā, Amatas novada Nītaurē jauniešu organizācija "Nītaureņi" kopā ar sadarbības partneriem vērienīgi iesāka vasaru trešajos bērnu un jauniešu svētkos "Taureņu vasara 2014".

Pasākums šogad pulcēja 300 dalībniekus no Nītaures un visa Amatas novada, kā arī citām vietām Latvijā, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Jauniešu organizācijas "Nītaureņi" pārstāvis Mārtiņš Šteins.

Gara interesentu rinda jau atkal bija krietni pirms pasākuma sākuma, kas liecina, ka "Taureņu vasaras" svētki kļuvuši par lielisku un gaidītu tradīciju, par ko organizatoriem ir lielum liels prieks.

Šogad svētki bija dubultīpaši, jo "Nītaureņi' atklāja savu unikāli radošo "Nītaureņu skolu", kas ietver plašu aktivitāšu programmu, kuras detalizētāks plāns un iespējas iesaistīties tiks prezentētas vasarā un ar rudeni katram interesentam būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, sākot no iknedēļas radošajām darbnīcām, beidzot ar kopīgām ekskursijām un citiem piedzīvojumiem.

Vairāk kā trīs stundu garumā "Nītaureņu skolas" meistari sniedza iespēju "Taureņu vasara 2014" dalībniekiem piedalīties dažādās meistardarbnīcās. Kulinārijas meistardarbnīcā bija iespēja izcept gardāko un mākslinieciski skaistāko pankūku, mākslas darbnīcā varēja apgleznot akmeņus latvju zīmju noskaņās vai citā sev tīkamā veidā, dabaszinību darbnīcā bija iespēja samīļot, paglaudīt un sabučot vietējos Nītaures trušus.

Erudīcijas meistardarbnīca deva iespēju gan mazam, gan lielam sacensties ar zināšanām par mulfilmām, pasaku tēliem un citiem interesantiem uzdevumiem. Draugi no Skujenes "Rotaļu stūrītī" kopā ar svētku dalībniekiem ļāvās rotaļām, spēlēm un atraktīvām izdarībām. Svētku laikā mums bija pašiem savs "Taureņu teātris", kurš svētku noslēgumā priecēja dalībniekus ar īpašu teatralizētu uzvedumu. Ikviens interesents varēja baudīt jaunākās multfilmas kino istabā, kā arī atpūsties un iemūžināt sevi grāmatmīļu fotostūrītī.

Starp visu meistardarbnīcu apmeklējumiem ģimenes varēja uzspēlēt galda spēles, aplūkot Nītaures aptiekas organizētā zīmējuma konkursa darbu istādi un mieloties ar kādu pašu gatavotu našķi saldumu tirdziņā. Svētku vidū kulminācija bija ielu vingrotāju grupas "Street Warriors" šovs, kas dažbrīd lika pat sastingt, skatoties uz Ogres jauniešu drosmi un ielu vingrošanas mākslas demostrējumiem. Visas meistardarbnīcas apmeklēot un sakrājot visu meistardarbnīcu vērtējumus - īpašās svētku uzlīmes, katrs ieguva kādu balviņu par atmiņu no svētkiem, kā arī piedalījās lielajā svētku izlozē, kurā daudzi laimīgie ieguva vērtīgākas balvas, tostarp atpūtu "Annas Hotel". Svētku noslēgumā neizpalika lielā un gardā svētku torte, kā arī daudzo sirsnīgo "PALDIES" teikšana visiem, kas ļāva svētkiem notikt.

Par "Taureņu vasaras 2014" izdošanos "Nītaureņu" vārdā saku milzīgu PALDIES: svētku organizatoriem: jauniešu organizācijas "Nītaureņi" komandai, Dinai Ivanovai un svētku režisorei Inesei Skrapcei, Inesei Sergejevai un Nītaures kultūras namam, Larisai Šteinei un Skaistuma darbnīcai "LAMMBE".

"Nītaureņi"  saka paldies visiem brīvprātīgajiem - Martai Šteinei, Sandai Oboznajai, Krišam Ivanovam, Kristam Lemešonokam, Jurim Zvīgulim, Valijai Veltai Vildiņai, Aijai Plankovai, Atim Vildiņam, Karīnai Rūsai, Ralfam Savčenkovam un Ralfam Brālēnam. Sirsnīgs paldies visām organizatoru un brīvprātīgo ģimenēm.

Paldies par "rotaļu stūrīti" biedrībai "Ģimenes atbalsta rokdarbu studija" no Skujenes, un Sandrai Slavišenai - Doršai ar ģimeni, kā arī brīvprātīgajai Inesei Pētersonei.

Milzīgs paldies tiek teikts arī atbalstītājiem: Borisa un Ināras Teterevu fondam, Amatas novada pašvaldībai, Nītaures kultūras namam, "Jāņa Rozes" grāmatnīcām, dizaina viesnīcai "Annas Hotel", Nītaures pagasta bibliotēkai un biedrībai "Nītaures pagasta sabiedrības integrācijai" un Mairai Prikulei, paldies batutunoma.lv, paldies Jānim Kalnietim un ģimenei, zemnieku saimniecībai "Birzlejas" un Uldim Kleinšmitam, kā arī zemnieku saimniecībai "Ausekļi" un Atim Vildiņam. Paldies Andrim Kuzņecovam un SIA "ELKS AK", Arnim Lemešonokam un ģimenei, paldies Evitai Slokai un "Lejas Sucēm", paldies par gardo svētku torti Margitai Mazkalniņai un kafejnīcai "Runčuks", paldies fotogrāfam Guntaram Skarpcim. Paldies par sadarbību Skujenes pagasta pārvaldei un Vitai Demešenkovai, kā arī šoferim Uldim.

Svētku fotogalerijas un fotostūrīša fotogrāfijas pieejamas jauniešu organizācijas "Nītaureņi" lapā draugiem.lv/nitaureni. Lai svētku atmiņas priecē!

Paldies visiem par skaisto vasaras sākumu un uz tikšanos citās "Nītaureņu" aktivitātēs vasarā un turpmāk!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)