Banner 980x90

Kļaviņš "SK Cēsis" šosezon ieguldījis 70 tūkstošus no savas kabatas

"SK Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš šosezon klubā ieguldījis vairāk nekā 70 tūkstošus latu, vēsta laikraksts "Druva".

"Tā ir simtprocentīgi mana nauda, neesmu atņēmis to ne ielu būvniecībai Cēsīs, ne medicīnai, ne kultūrai. Vienīgais, ko dod pašvaldība, ir sporta zāle, par ko mums nav jāmaksā. Protams, var diskutēt, ko ar naudu, ko šajos gados esmu ieguldījis basketbolā, varēju izdarīt? Varbūt varēja izglābt 10-15 smagi slimus bērnus, bet, manuprāt, nevar objektīvi to izvērtēt. Nevar to nolikt uz vieniem svaru kausiem. Manuprāt, sports ir lielisks veids, kā uzturēt sabiedrības veselību un možu garu. Kā radīt cēsniekos prieku un lepnumu par pilsētu. Manuprāt, tas ir tas galvenais. Ja vēl izdodas izcīnīt augstākos titulus, tas dod tikai plusus," laikrakstam pauž Kļaviņš.

No līdzjutējiem dažkārt izskan pārmetumi, ka komandā ar Cēsu vārdu nav nevienas vietējās spēlētājas. Kļaviņš gan norāda, ka no cēsniecēm šobrīd aktīvajā basketbolā ir tikai Ieva Krastiņa, kurai viņš piedāvājis spēlēt komandā, bet saņēmis atteikumu.

Atliek audzināt jauno maiņu. Cēsu Sporta skolas 13-14 gadīgās basketbolistes šobrīd ir vadošās Latvijā. Nākamgad Kļaviņš gatavs atrast finansējumu, lai šī komanda var spēlēt Eiropas jaunatnes līgā un audzēt pieredzi. "Ceru, ka pēc četriem gadiem vismaz dažas no viņām ienāks lielajā komandā. Taču neuzskatu, ka jābūt ļoti lielam lokālpatriotismam, skatoties, kas velk mugurā formu ar uzrakstu "SK Cēsis". Visas spēlētājas komandā spēlē ar prieku, darot visu, lai komanda uzvarētu. Nav svarīgi, no kurienes esi, svarīgi, lai tu kluba vārdu iznes plašāk. Kā teicu spēlētājām, gribu, lai viņām Cēsis būtu ne tikai vieta, kur saņemt naudu, bet lai iemīlētu šo pilsētu, sajustu līdzjutēju atbalstu. Būtu jau ideāli, ja spēlētu desmit cēsnieces, bet jāsaprot, ka tas nav reāli," "Druvai" saka Kļaviņš, piebilstot, ka tiek plānots, ka nākamajā sezonā komanda arī treniņus aizvadīs Cēsīs.

Pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv jau vēstīja, ka Cēsu basketbolistes šosezon nosargāja Latvijas čempionu titulu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)