Banner 980x90

Izdota G. Rukšānes grāmata "Cēsnieku sirdsbalss" par Cēsu Kultūras namu 95 gadu garumā

31. martā dienasgaismu ieraudzīs jauna Gunas Rukšānes grāmata "Cēsnieku sirdsbalss" – stāsts par namu Raunas ielā 12 un cilvēkiem, kas tajā darbojās 95 gadus.
"...Un tapa nams, kur cilvēkiem satikties. Viņi nāca un spēlēja teātri, dziedāja koros, dancoja un pat sportoja. Mainījās varas, bet cilvēku radošās izpausmes palika... Nu, Tu jau saproti, ka esi kļuvis vecs, Tev vajag jaunu formu, bet Tu jau paliksi Tu pats. Tāpēc jau mēs visi, kas esam minuši tava nama platās kāpnes, šajā grāmatā izstāstīsim, kāds Tu esi bijis. Daudzi jau vairs neredzēs Tavu atjaunoto smaidu, bet nāks mūsu bērni un bērnubērni un uzrunās Tevi tikpat mīļi, kā mēs visi," skan grāmatas ievadvārdi.

Gunas Rukšānes grāmata "Cēsnieku sirdsbalss" piedāvā vēsturisku un emocionālu ceļojumu laikā no brīža, kad Cēsīs radās pirmās latviešu kultūras biedrības līdz mūsdienām. Šobrīd ēka ir pārmaiņu priekšā – tajā drīz sāksies renovācija, bet Cēsu Kultūras centra darbinieki turpmāk darbosies kā apakšstruktūra jaunveidojumā "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs". Tas arī ir grāmatas tapšanas iemesls, jo jaunais nams plānots kā multikulturāls centrs, kuram būs jau pavisam citas funkcijas. Grāmatas veidols ir albūma formā, kur atvēruma kreisajā pusē ir teksts, bet labajā - fotogrāfijas, kas uzskatāmi parāda gan namu, gan cilvēkus vairāk kā gadsimta garumā un ļauj uzskatāmi iepazīties ar notikumiem un cilvēkiem.
{baneris}
Guna Rukšāne cēsniekiem ir zināma kā kultūras darbiniece, pasākumu režisore, puķkope un arī vairāku grāmatu autore un redaktore ("Dārznieks un revolucionārs", "Cēsu rajona muižas un pilis stāstos, nostāstos un spoku stāstos", "Iepazīsti Cēsu novadu", "Raiskuma grāmata").

"Pati namā esmu strādājusi gan kā metodiķe, gan bērnu deju kolektīva vadītāja, bet vēlāk sadarbojusies ar Kultūras centru pilsētas svētku vadīšanā. Pazīstu visus šos nesavtīgos cilvēkus un grāmata ir mana pateicība un vienlaikus dāvana viņiem. Uzskatu, ka tieši paši cēsnieki, nevis viesmākslinieki, uztur dzīvu mākslas starojumu un garīgumu Cēsīs. Ideja atstāt liecību par aizejošo namu un laiku radās Cēsu kultūras centra pēdējā koncertā 2009.gada 10.oktobrī Ivaram Prauliņam un es ar prieku to uztvēru. Žēl, ka mazā finansējuma dēļ bija jāsamazina lappušu skaits. Īpašu paldies gribu pateikt Cēsu pilsētas domes priekšsēdētājam Gintam Šķenderam," saka grāmatas autore.

Grāmatas atvēršanas svētki - 31.martā plkst. 18.00 – būs pēdējā iespēja paviesoties Viesīgās biedrības namā (Raunas ielā 12), kur jau ir sākušies remontdarbi. Tikai pasākuma laikā varēs nopirkt grāmatu par īpašu cenu.

Grāmata tirdzniecībā parādīsies aprīļa sākumā, un to varēs iegādāties Cēsu Izstāžu namā (Pils laukums 3).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)