Banner 980x90

Ievērojami atjauno dabas tūrisma infrastruktūru GNP

Šajā gadā daudzviet Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, tai skaitā, Gaujas Nacionālajā parkā, ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tiek uzlabota dabas tūrisma infrastruktūra, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Dabas aizsardzības pārvalde noslēgusi līgumu ar AS "Siguldas Būvmeistars" par būvdarbiem Gaujas Nacionālajā parkā un dabas liegumā "Mežmuižas avoti" Siguldas novada Allažu pagastā.

Siguldas novads
Dabas tūrisma infrastruktūras darbi sākušies Velnalas apkārtnē, kur notiek Piķenes kraujas takas atjaunošana un labiekārtošana. Līdztekus norisinās takas Gūtmaņas alas apkārtnē 1,4km garumā izveide. Tā saucamās "Mazā Siguldas" ierīkošana ļaus Gaujas tuvumu un burvību baudīt arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt, lai gājēju plūsmu novirzītu no autoceļa, top jauna taka no Gūtmaņalas līdz Turaidai teju 300 metru garumā. Tāpat tiek labiekārtota Paradīzes kalna apkārtnē – arī turienes infrastruktūra gandrīz 700 metru garumā būs piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Siguldas apkārtnē vēl šajā gadā taps gājēju taka "Kārļa kalns" vairāk nekā 2km garumā, "Ķeizarkrēsls" - gandrīz 700 metru garumā, "Krimuldas muiža"- gandrīz 200 metru garumā.

Labiekārtota tiks arī taka posmā Krimuldas muiža – Mednieku namiņš vairāk nekā kilometra garumā, teritorijā ap Mednieku namiņu – vairāk nekā 200m garumā, Panorāmas rata apkārtnē – gandrīz 400 metru garumā, posmā Pēteralas – Paradīzes kalns gandrīz 700 garumā, Pēterala – Kraukļupīte – 1,5km garumā. Bet Gaujas ielejas nogāzē tiks izbūvēts bruģēts Serpentīns no svētku laukuma līdz Peldu ielai 550m garumā un Bebru taka – 2,8km garumā.

Gan gājējiem, gan velobraucējiem gada otrajā pusē būs pieejama ērtāka un drošāka taka posmā no Brūveriem līdz Mednieku namiņam 1,5km garumā, no Gūtmaņalas stāvlaukuma līdz skatu vietai pie Gaujas - 800 metru garumā, kā arī posmā no tilta pār Gauju līdz skatu platformai pie Gaujas – 1,1km garumā.

Līgatnes novads
Līgatnes novadā būvniecību līguma ietvaros tiks labiekārtota Līgatnes lāču taka 1,6 km garumā, izbūvējot arī laipu ar skatu platformu, kas būs piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tiks uzstādītas arī robežzīmes un informācijas stendi, izvietotas norādes un atkritumu urnas.

Priekuļu novads

Priekuļu novadā tiks izbūvēta gājēju taka "Līču Laņģu klintis" gandrīz 1,5km garumā.

Pārgaujas novads
Pārgaujas novadā šī līguma ietvaros tiks izbūvēta gājēju taka "Ķiržu ezers" 1,2km garumā, tiks izvietoti stendi, norādes, atkritumu urnas.

Amatas novads
Amatas novadā vēl šajā gadā tiks izbūvēta taka "Zvārtes iezis, Amatas ieleja" - gandrīz 0,5km garumā, gājēju taka "Zvārtes iezis" kilometra garumā, "Zvārtes iezis, Amatas skatu vieta"- 210 metru garumā, kā arī izvietoti stendi, norādes, atkritumu urnas, izvietotas tualetes, labiekārtotas atpūtas vietas ar galdiem un soliem.

Kocēnu novads
Kocēnu novadā darbi norisināsies Sietiņiezī, kur tiks izbūvēts stāvlaukums un izvietoti jauni informācijas stendi, labiekārtota atpūtas vieta un izvietotas atkritumu urnas.

Darbus visos iepriekšminētajos objektos plānots pabeigt līdz 2015.gada 10.decembrim.

Dabas aizsardzības pārvalde atvainojas par neērtībām, kas var rasties apmeklējot objektus, kur notiek infrastruktūras izbūves darbi.

Vienlaikus aicinām būt saudzīgiem pret radītiem jauninājumiem un uzlabojumiem, kā arī ievērot ierobežojumus objektu apskatei.

*Infrastruktūras atjaunošanas darbi tiek veikti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās" Nr.3DP/3.5.1.3.0/10/IPIA/VIDM/001 ietvaros.

Jāpiebilst, ka ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu projektā "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. II kārta" Gaujas Nacionālā parka teritorijā dabas tūrisma infrastruktūras uzlabošanu šajā gadā veic arī SIA "Vidzemes Energoceltnieks".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)