Banner 980x90

Gaujā paaugstinājies ūdens līmenis

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Lai gan atsevišķās upēs ūdens līmenis pēdējo dienu laikā ir paaugstinājies par 180 centimetriem, no krastiem upes nav izgājušas, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Gaujā ūdens līmeņa celšanās sākusies 15.novembrī, un tas ir palielinājies par 92-150 centimetriem. Visvairāk ūdens līmenis ir paaugstinājies Siguldā.

Daugavā ūdens līmeņa celšanās sākās 16.novembrī, un tas ir paaugstinājies par līdz pat 70 centimetriem - šāds rādītājs novērots Piedrujā. Citur ūdens līmenis paaugstinājies vidēji par 40-50 centimetriem.

Lielupē ūdens līmenis paaugstinājies 40-174 centimetru robežās, un augstākais līmenis patlaban ir Staļģenē.

Savukārt Ventā ūdens līmenis cēlies 91-184 centimetru robežās, un šajā upē ūdens līmeņa paaugstināšanās sākusies 13.novembrī.

Lai gan vietām ūdens līmenis ir būtiski paaugstinājies, upes no krastiem nav izgājušas, vien atsevišķās vietās ir applūdušas Aiviekstes palienes.

Hidrologi prognozē, ka mazajās upēs ūdens līmeņa celšanās turpināsies vēl līdz šīs nedēļas beigām, savukārt Daugavā - vēl līdz nākamās nedēļas sākumam.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)