Banner 980x90

Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas skolniece iepazīst "Grindeks"

Lai veicinātu jauniešu interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē, uzņēmums "Grindeks" jau sesto gadu organizē "Profesiju dienas skolēniem". Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 12.klases skolniece Paula Krastiņa ir to 40 jauniešu vidū, kurus, izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums aicināja piedalīties projektā.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja AS "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa, savā pieteikuma vēstulē Paula rakstā, ka ķīmiju jau uzskata par neatņemamu savas dzīves sastāvdaļu. Meitene apmeklē ķīmijas pulciņā, jo viņai patīk aizraujoši eksperimenti.

Savas zināšanas ar labiem rezultātiem Paula apliecina arī šī mācību priekšmeta olimpiādēs. Sportiskā jauniete atzīst: "Man ķīmija nav tikai ķīmiskās reakcijas ķīmijas pierakstu kladē. Esmu basketboliste, pat basketbola spēles kustību no viena groza uz otru spēju pielīdzināt elektronu kustībai orbitālēs."

Ar ķīmiju Paula plāno saistīt arī savu studiju izvēli, tāpēc iespēja viesoties "Grindeks", lai pārliecinātos par savu lēmumu, radusies tieši laikā.

Šonedēļ, 25.februārī, Paula pavadīja dienu "Grindek" Pētniecības un attīstības departamentā un iepazinās ar ķīmiķa darbu gatavo zāļu formu analītiskajā grupā. Paula labprāt dalījās gūtajos iespaidos: "Sākumā pat biju mazliet šokēta, par to, cik ļoti man uzticējās – uzreiz iesaistīja reālos laboratorijas ikdienas uzdevumos un analīžu veikšanā. Man ļoti patika viss, ko redzēju un piedzīvoju, tai skaitā ļoti garšoja arī pusdienas uzņēmuma ēdnīcā!"

Gatavo zāļu formu analītiskās grupas vecākā ķīmiķe Liene Ķepsne, kas šajā dienā jaunietei ierādīja savus amata noslēpumus, ļoti augstu novērtēja Paulas praktiskās iemaņas: "Paulai viss veicās pārsteidzoši labi! Viņa drosmīgi ķērās klāt visam, ko uzdevu, ja kaut kas nebija skaidrs, nekautrējās pajautāt. Ļoti pozitīva un enerģiska meitene – no sirds vēlu veiksmi!"

"Profesiju dienas skolēniem" šogad norisinās no 4.februāra līdz 4.martam. Projekta laikā "Grindeks" jauniešiem piedāvā iepazīt desmit, ar farmācijas nozari saistītas, profesijas. Šogad atsaucība bija īpaši liela – dalībai projektā pieteikušies 160 vidusskolēni no 32 Latvijas pilsētām un novadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)