Banner 980x90

Daudzviet Vidzemē notiks Lāčplēša dienai veltīti pasākumi

Valmiera, 11.nov., LETA. Šodien, atzīmējot Lāčplēša dienu, daudzviet Vidzemē notiks svētku dienai veltīti pasākumi.

Smiltenē plkst.18 Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā sāksies svinīgs Lāčplēša dienai veltīts koncerts "Mūžam plīvot karogam Sarkan-Balti-Sarkanam". Pēc tam, plkst.19, iedzīvotāji aicināti pievienoties lāpu gājienā no Baznīcas laukuma uz Jāņukalnu, kur 35 metru augstā mastā tiks pacelts monumentāls Latvijas karogs, kas veltīts Latvijas simtgadei, aģentūru LETA informē Smiltenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Valkā plkst.17.30 Valkas-Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā sāksies Lāčplēša dienai veltīts dievkalpojums, kurā tiks iesvētīts lielizmēra Latvijas karogs. Plkst.17.50 uz Raiņa ielas pie baznīcas sāksies stāšanās lāpu un sveču gājienam. Tas sāksies ap plkst.18 un virzīsies pa Raiņa ielu uz Lugažu laukumu, kur svinīgi tiks pacelts nu jau iesvētītais Latvijas karogs. Karoga pacelšanu pavadīs arī četru minūšu garš lāzerstaru uzvedums, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Savukārt ap plkst.18.50 Brāļu kapos, Valkā, sāksies atceres brīdis kritušajiem tēvzemes varoņiem. Paaudzēs ieausto sirdsdziesmu par Latviju izdziedās Valkas dažādu paaudžu kolektīvi, aģentūru LETA informē Valkas pilsētas kultūras nama kultūras pasākumu organizatore Līga Šnuka.

Cēsīs no plkst.18.30 līdz 20 jau vienpadsmito gadu uz Pils parka kāpnēm no sveču liesmām tiks veidota Latvijas kontūra, ko ar savu svecīti aicināts aizpildīt ikviens cilvēks, kurš jūtas piederīgs savai valstij, augstu godā tur latviskās tradīcijas un lepojas ar latviešu nāciju, aģentūru LETA informē Renārs Sproģis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)