Banner 980x90

Cēsu vecākajai iedzīvotājai 100.dzimšanas diena

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 15.oktobrī, savu simto jubileju svinēja cēsniece Marija Gailīte. Viņu sveikt nozīmīgajos svētkos devās Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un pašvaldības aģentūras "Sociālais dienests" direktore Iveta Sietiņsone, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Jubilāre līdz ar sarūpētajiem ziediem un torti saņēma arī Cēsu novada pašvaldības pabalstu 100 eiro apmērā, kāds tiek piešķirts visiem simts gadu vecumu sasniegušiem cēsniekiem veselības saglabāšanai un uzlabošanai.

Lai gan dzimtā puse ir Rīgā, kur arī strādājusi par audēju, un dzīves daļa pavadīta Piebalgas apkārtnē, uz Cēsīm Marijas kundze pārvācās 2002.gadā, lai vecumdienas pavadītu meitas mājā. Kā atzīst meita, kura ir vienīgais Marijas bērns, mamma vien pēdējos gados neiesaistās mājas un dārza darbos – iepriekš allaž čakli palīdzējusi. Šobrīd ikdiena paiet kaķenes sabiedrībā, klausoties radio.

Marijas kundze uzaugusi vairāku bērnu ģimenē un nav pārsteigums, ka nodzīvots jau gadsimts, jo māsa un brālis no šīs saules aizgājuši cienījamos 93 gados.

Šogad Cēsīs simtgadību svin viens iedzīvotājs. Iepriekšējais sveikts 2014.gada oktobrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)