Banner 980x90

Cēsu skolēni apgūst ēst gatavošanas prasmes

Otrdien, 9.aprīlī, pie Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 3.a un 4.b klases skolēniem viesojās Rimi veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo šefpavārs" Normunds Baranovskis, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja

Viņš vadīja īstu pavārskolas nodarbību – jauniešiem mācīja gatavot gardas brokastu maltītes un deva padomus sabalansētam, veselīgam uzturam.

Piesakoties "Aikāgaršo" pavārskolas nodarbībām, Cēsu skolēni vēlējās ne tikai iemācīties gatavot kādu gardu ēdienu, bet arī dažādot savu ēdienkarti un padarīt to veselīgāku. Pavārskolas nodarbības ietvaros "Aikāgaršo" šefpavārs kopā skolēniem gatavoja gaisīgus biezpiena – pilngraudu plācenīšus, kā arī brokastu maizītes ar avokado krēmu, vistas fileju un dārzeņiem.

"Kopīga gatavošana mums ir nebijusi iespēja, tādēļ bērni darbojās ar patiesu prieku un aizrautību. Jaunieši uzmanīgi sekoja šefpavāra padomiem, kā arī ļoti priecājās par saņemtajiem pavārmeistara diplomiem. Protams, vislielākais bija prieks par gardo maltīti, kas pagatavota pašu spēkiem," pēc pavārskolas nodarbības atzina 4.b klases skolotāja Anita Vīņaude.

Šīs un citas pavārskolas ietvaros gatavotās skolēnu iecienītās receptes tiks apkopotas Aikāgaršo pavārgrāmatā. Iecerēts, ka to veidos teju 50 ātri pagatavojamas, vienkāršas un veselīgas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes. Pavārgrāmatas tapšanas gaitai un aizpildīto lapas pušu skaitam varēs sekot līdzi ikviens mājas lapā www.rimi.lv/aikagarso, savukārt skolotāji aicināti grāmatā apkopotās receptes kopā ar "Aikāgaršo" šefpavāra padomiem sabalansētam uzturam izmantot kā mācību līdzekli mājturības stundām.

Līdz pat gada beigām šefpavārs Normunds Baranovskis reizi nedēļā viesosies kādā no skolām, lai skolēniem iemācītu gatavot kādu gardu, vienkāršu un veselīgu ēdienu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)