Cēsu skolēni apgūst ēst gatavošanas prasmes
Otrdien, 9.aprīlī, pie Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 3.a un 4.b klases skolēniem viesojās Rimi veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo šefpavārs" Normunds Baranovskis, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informējaViņš vadīja īstu pavārskolas nodarbību – jauniešiem mācīja gatavot gardas brokastu maltītes un deva padomus sabalansētam, veselīgam uzturam.
Piesakoties "Aikāgaršo" pavārskolas nodarbībām, Cēsu skolēni vēlējās ne tikai iemācīties gatavot kādu gardu ēdienu, bet arī dažādot savu ēdienkarti un padarīt to veselīgāku. Pavārskolas nodarbības ietvaros "Aikāgaršo" šefpavārs kopā skolēniem gatavoja gaisīgus biezpiena – pilngraudu plācenīšus, kā arī brokastu maizītes ar avokado krēmu, vistas fileju un dārzeņiem.
"Kopīga gatavošana mums ir nebijusi iespēja, tādēļ bērni darbojās ar patiesu prieku un aizrautību. Jaunieši uzmanīgi sekoja šefpavāra padomiem, kā arī ļoti priecājās par saņemtajiem pavārmeistara diplomiem. Protams, vislielākais bija prieks par gardo maltīti, kas pagatavota pašu spēkiem," pēc pavārskolas nodarbības atzina 4.b klases skolotāja Anita Vīņaude.
Šīs un citas pavārskolas ietvaros gatavotās skolēnu iecienītās receptes tiks apkopotas Aikāgaršo pavārgrāmatā. Iecerēts, ka to veidos teju 50 ātri pagatavojamas, vienkāršas un veselīgas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes. Pavārgrāmatas tapšanas gaitai un aizpildīto lapas pušu skaitam varēs sekot līdzi ikviens mājas lapā www.rimi.lv/aikagarso, savukārt skolotāji aicināti grāmatā apkopotās receptes kopā ar "Aikāgaršo" šefpavāra padomiem sabalansētam uzturam izmantot kā mācību līdzekli mājturības stundām.
Līdz pat gada beigām šefpavārs Normunds Baranovskis reizi nedēļā viesosies kādā no skolām, lai skolēniem iemācītu gatavot kādu gardu, vienkāršu un veselīgu ēdienu. Uz sarakstu