Banner 980x90

"Cēsu siltumtīkli" pabeidz kārtējo siltumtrašu posmu rekonstrukciju

SIA "Cēsu siltumtīkli" pabeiguši kārtējo siltumtrašu posmu rekonstrukciju, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja uzņēmumā.

Kā norāda "Cēsu siltumtīklu" galvenais inženieris Juris Ņilovs, projekta "Atsevišķu maģistrālās siltumtrases posmu un atzaru rekonstrukcija no Eduarda Treimaņa Zvārguļa un Dzelzceļa ielu krustojuma līdz siltuma kamerai TK-13, no siltuma kameras TK-13.2 līdz siltuma kamerai TK-16.1, līdz dzīvojamām mājām Valmieras ielā 23A, Valmieras ielā 23B, Valmieras ielā 25, Festivāla ielā 44, Birzes ielā 1, Cēsīs, Cēsu novadā un no maģistrālās siltumtrases Loka ielā līdz dzīvojamai mājai Loka ielā 6, Cēsīs, Cēsu novadā" aktivitāšu ieviešana ir pabeigta.

Projekta realizācijas rezultātā tika nomainītas visvairāk nolietotie trašu posmi, kuriem bija vislielākie siltuma zudumi un kuros visbiežāk notika avārijas.

Trašu rekonstrukcija tika izmantotas rūpnieciski izolētas caurules ar pazeminātiem siltuma zudumiem un difūzijas barjeru. Cauruļvadi aprīkoti ar signalizācijas vadiem, kas dod iespēju noteikt iespējamās avārijas un to atrašanās vietu ekspluatācijas laikā.

Projekta mērķi bija:
* rekonstruēt visvairāk nolietoto siltumtrašu posmus (Eduarda Treimaņa Zvārguļa iela, Dzelzceļa iela, Valmieras iela, Festivāla iela, Birzes iela, Loka iela, Cēsīs, Cēsu novadā, LV-4101), izmantojot rūpnieciski izolētas caurules ar difūzijas barjeru;
* samazināt siltumenerģijas zudumus siltumtrasēs;
* videi draudzīgu tehnoloģiju pielietošana;
* CO2 emisijas samazināšana;
* apkures tarifa iespējamā pieauguma ierobežošana.

Būvdarbus veica SIA "Rubate".

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 205 310,85 lati. Projekts tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)