Banner 980x90

Cēsu pils koris starptautiskā koru festivālā ieguvis pirmo vietu

Cēsu pils koris jaukto koru grupā starptautiskajā koru festivālā Gdaņskā, Polijā, kas norisinājās no 8. līdz 10.februārim, ieguva pirmo vietu, aģentūru LETA informēja kora diriģente Marika Austruma.

Savā grupā sešu spēcīgu koru konkurencē pirmās divas vietas ir izcīnījuši kori no Latvijas - Cēsu pils koris ieguva pirmo vietu un zelta diplomu, taču otro vietu un sudraba diplomu saņēma Rīgas Ekonomikas augstskolas jauktais koris.

"Visus korus gan mēs nedzirdējām, bet par tiem, kurus izdevās noklausīties, varu teikt tikai labāko. Ļoti spēcīgi bija kori bērnu koru kategorijā, īpaši - Poznaņas bērnu koris," par konkurenci stāsta Austruma.

Konkursā piedalījušies kori no Latvijas, Polijas, Lietuvas, Krievijas un Vācijas. Arī žūrija bijusi starptautiska - pārstāvis no Maķedonijas, divi žūrijas pārstāvji no Polijas, viens no Slovākijas un žūrijas priekšsēdētājs no Lietuvas - komponists un profesors Vītauts Miškinis.

Līdzekļus dalībai konkursā kora dalībnieki savākuši paši, kā arī ir palīdzējuši vietējie labvēļi un kora atbalstītāji, kādu Cēsīs netrūkst, stāsta Austruma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)