Banner 980x90

Cēsu pašvaldība piešķīrusi 20 000 eiro Cēsu Sv.Jāņa baznīcas rekonstrukcijas projektēšanas darbiem

Foto: Cesis24.lv
Foto: Cesis24.lv

Cēsu novada pašvaldība nolēmusi piešķirt Cēsu Sv.Jāņa baznīcai 20 000 eiro lielu finansējumu baznīcas rekonstrukcijas projektēšanas izdevumu segšanai.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, līdzekļi piešķirti no 2016.gadā plānotajiem Cēsu novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Kā ziņots, baznīcas pirmsākumi meklējami 1284.gadā, tāpēc tā ir viens no vecākajiem viduslaiku arhitektūras pieminekļiem Latvijā. Cēsu Sv.Jāņa baznīca ir lielākā viduslaiku bazilika ārpus Rīgas un līdztekus viduslaiku pilij otrs ievērojamākais arhitektoniskais objekts Cēsīs.

Baznīca tika celta 13.gadsimta sākumā, Baltijas kristianizācijas laikā, Livonijas ordeņa vajadzībām, jo Cēsīs atradās ordeņa rezidence.

Baznīca, kurā līdz mūsdienām saglabājies vairums interesantu vēstures un mākslas pieminekļu, ir paredzēta 1000 sēdvietām. Tajā notiek pasaulē pazīstamu koru un ērģeļmūzikas koncerti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)