Banner 980x90

Cēsu Jauniešu dome sniedz priekšlikumus pilsētas sakārtošanā

Saistībā ar Latvijas Universitātes Telpiskās attīstības plānošanas studentes Lauras Žukovskas pētījumu par Cēsu degradētajām teritorijām, Cēsu novada Jauniešu dome 20.martā prezentēja priekšlikumus par pilsētas vides uzlabošanu Vecpilsētā, bijušās Auto remonta rūpnīcas teritorijā un Rūpniecības ielas apkaimē, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību jaunākā speciāliste Ance Saulīte.

Lai uzlabot vidi vecpilsētā, jaunieši ieteica nelikt tik lielu uzsvaru uz Rīgas ielu, bet izcelt arī mazās vecpilsētas ieliņas, cenšoties tomēr saglabāt pussagruvušās ēkas. Jaunieši vecpilsētu redz kā omulīgu vietu ar mazām kafejnīciņām, viesnīcām, grāmatu veikaliem, antikvariātiem un suvenīru veikaliņiem. Kā ļoti atbilstošus uzņēmumus šim redzējumam tika minēta KafēRīga un Allas un Vinetas Kārumlāde. Vēl jaunieši izteica vēlmi pilsētas centrā redzēt Bērnu zinātnes centru Z(in)oo, jo tas noteikti atdzīvinātu vecpilsētu. Pionieru laukumā jaunieši vislabprātāk redzētu skaistu dārzu, kuru varētu stādīt paši cēsnieki. Tāpat Jauniešu dome labprāt iesaistītos vecpilsētas ielu svētku veidošanā.

Saulīte informē, ka par bijušās Auto remonta rūpnīcas teritoriju jaunieši bija vienisprātis – tai jābūt teritorijai sporta aktivitātēm. Jauniešu dome iesaka atjaunot un uzlabot BMX trasi un izveidot sporta zāli.

Savukārt Rūpniecības ielas apkaimi jaunie cēsnieki redz, kā teritoriju, kas paredzēta ražošanai un rūpniecībai un piekrita jau pašvaldības noteiktajam šīs teritorijas attīstības virzienam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)