Banner 980x90

Cēsu jauniešiem dota iespēja praktiski iepazīt savu nākotnes profesiju

Šodien, 15.aprīlī, projekta "Keep our brains at home 2" ietvaros uzsākta akcija jauniešiem "Pielaiko profesiju un uzņēmumu Cēsīs!" Akcijas laikā Cēsu jauniešiem būs iespēja apmeklēt piecus uzņēmumus un Cēsu novada pašvaldību, lai iepazītos ar aktuālajām profesijām un veiktu praktiskus darba uzdevumus, kas ļautu aplūkot interesējošās profesijas nianses.
Akcijas mērķis ir dot jauniešiem iespēju iepazīties ar potenciālajiem darba devējiem, iepazīt profesijas un amatus, kuros var strādāt ar augstāko izglītību Cēsīs, kā arī pārbaudīt savas iemaņas praktiski, tādejādi motivējot jauniešus pēc augstākās izglītības iegūšanas atgriezties, veikt praksi un strādāt Cēsīs.
{baneris}
"Šī akcija ir unikāla iespēja Cēsu jauniešiem izbaudīt vienkopus to, ko piedāvā Ēnu dienā, uzņēmumu karjeras dienās un vēlāk – studiju praksē. Dalība akcijā palīdzēs paplašināt redzesloku, iegūt noderīgus kontaktus un vēl pirms studiju izvēles pārliecināties, kāda ir reālā situācija darba tirgū un iecerētās profesijas aizkulises," skaidro Cēsinieku kluba valdes priekšsēdētājs Rolands Tjarve.
Akcijā piedalās AS Cēsu Alus un Cēsu novada pašvaldība, kā arī SEB bankas, Parex bankas, Lattelecom BPO un Citrus Solutions Cēsu filiāles. Uzņēmumos varēs "pielaikot" tādas profesijas kā bankas pārvaldnieks, mārketinga vadītājs, dzērienu ražošanas tehnologs, telekomunikāciju inženieris, zvanu centra operators, novada domes priekšsēdētāja vietnieks un citas.

Informācija par akciju pieejama Cēsu skolās. Jaunieši tajā var pieteikties līdz 24.aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu šeit. Aicināti atsaukties vidusskolas klašu skolēni ne tikai no Cēsīm, bet arī vēsturiskā Cēsu rajona. Akcijas norises datums katrā uzņēmumā tiks izziņots atsevišķi pēc pieteikšanās beigām, atkarībā no interesentu skaita. Vizītes uzņēmumos plānotas maijā.

Vienlaikus ar šo akciju projekta "Keep our brains at home 2" komanda ir uzsākusi Cēsu skolu 11.-12.klašu audzēkņu aptauju, lai noskaidrotu, kādi faktori ietekmē Cēsu vidusskolēnu un ģimnāzistu izglītības, karjeras un dzīvesvietas izvēli. Pirmos rezultātus plānots apkopot un publicēt šī gada vasarā, taču rudenī pētījuma ietvaros plānota atsevišķa 12.klašu pēcaptauja internetā, kuras laikā iecerēts noskaidrot, kā 12.klašu jauniešu nākotnes plāni ir realizējušies un vai tie saskan ar iepriekš iecerēto.

"Projekta Keep our brains at home 2" autors ir biedrība Cēsinieku klubs. Projekta mērķis ir aktualizēt jauniešu intelektuālā potenciāla aizplūšanu no mazpilsētām un rosinātu diskusiju par izglītības, nodarbinātības un migrācijas jautājumiem, kas saistīti ar šo tendenci Cēsu pilsētā, novadā un Vidzemes reģionā, pēc iespējas arī valsts līmenī.

Projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas (EK) atbalstu programmas Jaunatne darbībā ietvaros. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi projekta īstenotāja uzskatus, un EK nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas iespējamo izlietojumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)