Banner 980x90

Cēsu iedzīvotāji uzskata pilsētu par labu vietu dzīvesvietu

Biedrība Cēsinieku klubs, kurā apvienojušies esošie un bijušie cēsnieki 2010.gada nogalē veica pētījumu par cēsnieku apmierinātību, lai noskaidrotu, ko par Cēsīm un Cēsu novadu dažādās jomās domā gan esošie, gan bijušie cēsnieki. Veicot pētījumu īpaši tika akcentēts jautājumi par migrācijas tematiku.

Cēsnieku apmierinātības pētījuma ietvaros tika veikta elektroniska aptauja kurā piedalījās 311 respondenti, no kuriem 153 jeb 49% - bijušie cēsnieki, savukārt 51% (158) aptaujāto - pašreizējie Cēsu iedzīvotāji.

Pētījuma rezultāti liecina, ka lielākā daļa Cēsīs dzīvojošo savu pilsētu uzskata par labu vietu dzīvei (93%). Par ģimenēm un bērniem draudzīgu pilsētu to uzskata 88%, savukārt kā labu vietu vecumdienu pavadīšanai Cēsis uzskata 87%. Kritiski vērtējumi visbiežāk sniegti, vērtējot Cēsis, kā pilsētu, kur strādāt (pozitīvu vērtējumu sniedza 45%, taču 48% darba iespējas vērtēja kritiski). Pētījuma rezultāti parāda, ka vairākums jauniešu uzskata Cēsis par labu vietu dzīvošanai, bet ne strādāšanai. Lielākā daļa respondentu (75%) saviem draugiem ieteiktu dzīvot Cēsīs un tikai 15% respondentu to nedarītu.

Kopumā 30% Cēsu novadā dzīvojošo pieļauj iespēju nākamo divu gadu laikā pārcelties uz pastāvīgu dzīvi citur. Nedaudz vairāk ir to (35%), kuri pieļauj iespēju uz laiku pārcelties uz dzīvi kaut kur citur. Jāatzīmē, ka ārzemes kā iespējamā dzīvesvieta ir populārāka nekā kāda cita vieta Latvijā. Tiesa, konkrēti plāni par pārcelšanos ir trešajai daļai (33%) no tiem, kuri pieļauj iespēju pārcelties uz pastāvīgu dzīvi citur, un 23% no tiem, kuri pieļauj iespēju uz laiku pārcelties dzīvot citur.

Cēsinieku klubs ir nevalstiska domubiedru organizācija, kas dibināta 2001.gadā. Cēsinieku kluba darbību atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)