Banner 980x90

Cēsu 2.vidusskola Vidzemē attīsta konsultpunktus

Šajā mācību gadā dažādās Vidzemes skolās darbu uzsāk jau kopumā trīs Cēsu 2.vidusskolas konsultpunkti, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Cēsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību jaunākā speciāliste Ance Saulīte.

Ar konsultpunktu palīdzību tiek nodrošināta vidējās un pamatizglītības pieejamība lauku pamatskolās un vidusskolās, kuras atrodas samērā tālu no pilsētām. Cēsu 2.vidusskolas konsultpunkti šobrīd darbojas Vecpiebalgā, Taurenē un "Saulrītos".

Tajos visbiežāk tiek algoti vietējie skolotāji, savukārt mācību materiālus un metodisko apmācību skolotājiem nodrošina Cēsu 2.vidusskola. Kā atzīst Cēsu 2.vidusskolas direktore Aija Sīmane, interese par mācībām vakaros un neklātienē joprojām netrūkst un katrā konsultpunktā vidējo izglītību iegūst vairāk kā desmit audzēkņu.

Lai arī Vidzemē ir vairākas skolas, kas realizē vakara un neklātienes programmas, šobrīd Cēsu 2.vidusskola ir vienīgā mācību iestāde reģionā, kas piedāvā apgūt neklātienes programmas ārpus savām skolas ēkas telpām.

Sīmane ir pārliecināta: "Skola ir gatava attīstīt savu konsultpunktu tīklu, jo jau šobrīd ir vairākas skolas Vidzemē, kas izrāda interesi par vakara un neklātienes izglītības nodrošināšanu ar konsultpunktu palīdzību. Vienīgais kavēklis ir vienošanās starp pašvaldībām par konsultpunktu izveidošanu citā novadā."

Cēsu 2.vidusskola mācības realizē dienas, vakara un neklātienes izglītības programmās. Skola piedāvā iegūt: vispārējo pamatizglītību dienas un neklātienes programmā; vispārējo vidējo izglītību dienas, vakara un neklātienes programmā; vispārējo vidējo izglītību matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmā; vispārējo vidējo izglītību izglītojamiem ar redzes un fiziskās attīstības traucējumiem, vispārējo vidējo izglītību tālmācības programmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)