Banner 980x90

Cēsniekiem no "ZZK" dubultuzvara Vienības braucienā MTB distancē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 4.septembrī, Siguldā notikušajā 26.Vienības velobraucienā, kas visās distancēs kopā pulcēja vairāk nekā 5000 riteņbraucēju, Latvijas valsts mežu 49km kalnu divriteņu MTB sacensībās dubultuzvaru "ZZK" komandai nodrošināja Eiropas čempionāta 12.vietas ieguvējs MTB krosā U23 no Cēsīm Mārtiņš Blūms un viņa novadnieks, Pasaules čempionāta 5.vietas ieguvējs Arnis Pētersons. Sievietēm kārtējo pārliecinošu uzvaru izcīnīja valcēniete Katrīna Jaunslaviete (Ebike Machine).

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē sacensību organizatori, Latvijas valsts mežu MTB 49km distancē sacentās 700 dalībnieki. Savu pārākumu atkal nodemonstrēja Vilmāra Tomsona trenētie pasaules kausa desmitnieka braucēji no ZZK komandas – cēsnieki Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons. Pēc 25km pa šaurajām pļavu un mežu taciņām gar Gauju no līderu grupas "aizmuka" Mārtiņš Blūms. Šī gada pasaules kausa posma 9.vietas ieguvējs pārsvaru palielināja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, iekļūstot trijniekā MTB sacensībās gan Latvijā, gan ārvalstīs devīto nedēļas nogali pēc kārtas. Divas ar pusi minūtes vēlāk finišēja un laiku 1:37:54 uzrādīja pirmajā trešdaļā distances vadībā esošais pasaules kausa posma MTB krosā U23 4.vietas ieguvējs A.Pētersons, nodrošinot "ZZK" dubultuzvaru, bet trešo vietu ieguva SEB maratonus tautas klasē daudzus gadus dominējušais tukumnieks Jānis Ozols.

Sievietēm pārākumu kārtējo reizi nodemonstrēja un jau pie septītās uzvaras pēdējo divu mēnešu laikā MTB sacensībās tika valcēniete Katrīna Jaunslaviete, kura uzrādīja laiku 1:51:55 un par trim minūtēm apsteidza Lāsmu Ozolu (Patria Bottechia), kurai otrā vieta, bet vēl gandrīz pēc trim minūtēm finišēja trijnieku noslēdzošā Ingrīda Šmite (Sportlife). 

"Itera" Sporta šosejas brauciena dalībnieki, kuru skaits tuvojās diviem simtiem (194) un kuri sarūpēja spraigas un interesantas cīņas. Šajā distancē bez daudziem spēcīgajiem Latvijas riteņbraucējiem, kuru vidū nebija mūsu vadošais trio – G.Smukulis, A.Saramotins un T.Skujiņš, piedalījās arī Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas sportisti. Veiksmīgi bija pastrādājuši "Rietumu banka – Rīga" pārstāvji, un pēdējā kāpumā Siguldas kalnā igauņu braucējs no šīs komandas Pēters Prūss bija vadībā ar pārdesmit metru pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem un finiša līniju šķērsoja pirmais, distanci veicot 1:56:03, par 5 un 12 sekundēm apsteidzot lietuvieti Venantu Lašini un igauni Kristo Vagu, kuri abi pārsimts metrus pirms finiša bija kopā. Latviski runājošais igaunis P.Prūss bija nepārspēts arī pirms trim mēnešiem turpat Siguldā Eiropas čempionātā XCM kalnu riteņbraukšanā. Labu darbu paveica arī "Alpha Baltic-Maratoni.lv", kuri uzvarēja komandu ieskaitē un kuru pārstāvji Viesturs Lukševics un Andris Smirnovs bija labākie no Latvijas riteņbraucējiem, ieņemot attiecīgi 4. un 5.vietu.Līdz trijniekam viņiem pietrūka 20 un 29 sekundes. Tikmēr vēl dažas sekundes vēlāk finišēja un sešinieku noslēdza Kristaps Knops (EVELO team), bet pagājušā gada uzvarētājs Krists Neilands, kurš no Rietumu banka komandas pērn pārgājis uz amerikāņu "Axeon Hagens Berman", ierindojās 13.vietā (+1:27). Sievietēm uzvarēja rīdziniece Viktorija Sipoviča, kas 84km veica 1:58:40 un par 10 sekundēm apsteidza lietuvieti Justīni Jovaišuti, bet vēl gandrīz minūti vēlāk finišēja trešās vietas ieguvēja Gabriele Jucevičiute.   

Latvijas dzelzceļa Tautas braucienā 36km sākuma daļā izveidojās ap 30 braucēju atrāviens, kas pie 13,5 km pirms "Sēnītes" tika likvidēts. Distances beigu daļā pēc Turaidas nobrauciena, kad sākās grūtākā daļa – kāpums Siguldas kalnā, pretēji savam otram sporta veidam kalnu slēpošanai, nevis lejā, bet meistarīgi šoreiz arī augšup kalnā uzbrauca Pauls Rubenis, ar rezultātu 50:08 svinot uzvaru un par sekundi apsteidzot Aleksu Loginu (Filter) un par trim Kristapu Kipuru (Ebike Machine). Sievietēm gan nebija līdzīgas cīņās par godalgām, jo pārliecinošā līdere Megana Grīslīte (Dobeles SS), 36km veicot 52:25, par divām ar pusi minūtēm apsteidza Anastasiju Krūmiņu, bet vēl pēc minūtes finišēja trešās vietas ieguvēja Līna Svarinska (Skanste/Virši-A).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)