Banner 980x90

Cēsīs notiks īsfilmas "Latvieši starp divām frontēm" pirmizrāde

Cēsu Jaunajā pilī notiks jauniešu veidotās dokumentālās īsfilmas "Latvieši starp divām frontēm" pirmizrāde, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu Kultūras un tūrisma centra projekta vadītāja Ilona Asare.

Cēsu jauniešu iniciatīvas grupa sadarbībā ar Cēsu Vēstures un Mākslas muzeju projekta "Gribam zināt!" ietvaros ir izveidojusi dokumentālo īsfilmu "Latvieši starp divām frontēm".

Filmas stāsts par Otrā pasaules kara notikumiem Latvijā tiek risināts no jauniešu skatupunkta, balstoties uz projektā ierakstītajām video intervijām ar Otrā pasaules kara lieciniekiem Cēsu apkārtnē.

Filma "Latvieši starp divām frontēm" aicina domāt, ar kādiem izaicinājumiem un lēmumiem bija jāsaskaras toreizējiem jauniešiem, kas bērnu dienās vai jaunībā piedzīvoja lielvaru sadursmju notikumus, kas iespaidoja visu turpmāko dzīvi. Tāpat filma aicina domāt par nemainīgajām vērtībām, kas aktuālas arī šodien un kā mēs tās realizējam savā ikdienā.

Asare informē, ka filmas pirmizrādē Cēsu Jaunajā pilī 28.janvārī piedalīsies filmas varoņi - Gunards Bērziņš, Mirdza Lībiete, Jānis Arājs, Ivans Verguns, Baiba Peciņa, Leo un Zigrīda Baloži un Cēsu 2.pamatskolas 9.klases skolēni skolotājas Sarmītes Ķeņģes vadībā. Pēc filmas noskatīšanās iecerēta diskusija starp senioriem, jauniešiem, filmas veidotājiem, un jauniešiem, skatītājiem, par filmas iespaidiem un vēsturisko notikumu ietekmi uz tautas nākamajām paaudzēm.

Projekts "Gribam zināt!" īstenots ar mērķi tuvināt dažādās paaudzes - jauniešus un seniorus caur Latvijas sabiedrībai būtiskiem atmiņu stāstījumiem, kas atspoguļo iedzīvotāju likteņus Otrā pasaules kara laikā. Projekts realizēts ar ES programmas "Jaunatne darbībā" finansiālu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)