Cēsīs notiks "Antropocēnā laikmeta pavārgrāmata - ēdieni izdzīvošanai nākotnē" atklāšana
Atklāšanas pasākuma ietvaros mākslinieki sniegs lekciju "Ekoloģiskās krīzes ēdieni", kurā runās par idejām un projektiem mākslā, dizainā un zinātnē, kas izstrādāti nākotnes ēdienu tēmas ietvaros. Pasākums norisināsies brīvā gaisotnē, un tās laikā tiks pasniegts īpašais piedāvājums no nākotnes ēdienkartes.
Notiks sarunas par nākotnes proteīnu ieguves alternatīvām un prognozēsim, kad nāksies sākt uzturā lietot insektus. Uzzināt, vai esam tam gatavi, palīdzēs Cēsu ēstuves "Jāņoga" šefpavāra Jāņa Sproģa sagatavotā uzkoda "Ant(i) pasti" jeb skudru pastēte. Tam sekos pamatēdiens: "Eko-krīzes komforta maltīte", kurā notiks spekulācija par jauno antropocēnā laikmeta garšu piedāvājumu: mikroplastiku, radiāciju, skābo lietu un citām tradicionālajā virtuvē svešām garšvielām. Pamatmaltīti papildinās antropocēno laikmetu raksturojošs ēdiens - "Nākotnes vista". Klāt tiks servēta arī "Anti-radiācijas čatniju izlase", kurā katrs varēs izvēlēties savam dzīvestilam atbilstošu čatniju, balstoties uz radiācijas veidu, kādu ikdienā uzņemam. Saldajā ēdienā norisināsies saruna par tēmu: "Ķermenis kā restorāns" un būs iespēja nobaudīt uz vietas servētu desertu, kuru vēl saldāku padarīs nākotnes "bez-bišu medus". Pasākumā arī neiztikt bez vīnu izlases "Radioaktīvā zeme".
Aicināti ir visi un ikviens. Būs iespēja piedalīties diskusijā par savu nākotnes ēdienu vīziju un pieteikt receptes topošajai publikācijai. Izņemot saldā ēdiena pasniegšanu, kas veltīts tēmai "Ķermenis kā restorāns", pasākums ir draudzīgs arī bērniem.
Uz sarakstu