Banner 980x90

Cēsīs demonstrēs filmu "Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu"

Ceturtdien, 5.decembrī, plkst.19.00 Cēsu Jaunajā pilī tiks demonstrēta režisores Līgas Gaisas dokumentālā filma "Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu", pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Filma tapusi Klapkalnciemā, kur aktieris Juris Strenga jau gandrīz desmit gadus pulcē vietējos, lai iestudētu operu. Filmas sižeta izvēli nosaka kāds aktuāls gada notikums vai sociālpolitiska aktualitāte.

Piemēram, pēc 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm tika uzvesta "Turandota". Tā izcēlusies ar krāšņiem, pašdarinātiem pūķiem un degošiem papīra lukturiem. Savukārt par godu vēlēšanām Strenga kopā ar ciema ļaudīm iestudēja interpretāciju Raiņa "Zelta zirgam".

Filma tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu VAS "Latvijas valsts meži" finansētajā filmu programmā "Latvija šodien". Tās producente ir Līga Gaisa, scenārija autore - Lote Eglīte, operators - Valdis Celmiņš, skaņu režisors - Anrijs Krenbergs.

Biļešu cena Ls 1,50. Skolēniem, pensionāriem un Drauga kartes īpašniekiem Ls 1,-. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas no 26.novembra Cēsu Tūrisma informācijas centra kasē, Pils laukumā 9.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)