Banner 980x90

Cēsīs būs kamermūzikas koncerts

Piektdien, 7.novembrī, plkst.18.00 Cēsu Izstāžu namā kamermūzikas koncertu sniegs jaunu mūziķu duets no Rīgas - Aleksandrs Kalējs (klavieres) un Marks Viļenskis (čells).

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, programmā būs Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa un Ģērģa Ligeti mūzika.

Aleksandrs Kalējs (1996) dzimis Rīgā, šobrīd mācās Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 3.kursā pie pedagoģes Dinas Attes. Jau agri gūti pirmie panākumi mūzikā, viņš ir vairāku valsts un starptautisku konkursu laureāts. Papildinājis pieredzi meistarklasēs un vasaras nometnēs pie pazīstamiem mūziķiem kā Konstantīns Lifšics, Diāna Ketlere , Reinis Zariņš, Agnese Egliņa gan solo spēlē, gan kamermuzicēšanā.

Marks Viļenskis (1995) dzimis Jūrmalā, mācījies Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā čella spēli pie pedagogiem Daces Pūces un Maijas Prēdeles, šobrīd ir profesores Eleonoras Testeļecas students Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 1.kursā. Guvis panākumus valsts un starptautiskos konkursos, ir TV šova "Radīti mūzikai" šī gada finālists. Blakus solo darbībai vairākus gadus spēlējis dažādos orķestros un kameransambļos. Papildinājis zināšanas pie tādiem mūziķiem kā Jerūns Roilings un Jānis Laurs, kā arī piedalījies vairākās jauno mūziķu vasaras nometnēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)