Banner 980x90

"Cēsis" basketbolistes tiek pie panākuma pārbaudes spēlē

Pie uzvaras pārbaudes spēlē Lietuvā sestdien, 27.septembrī, tika Latvijas vicečempiones sieviešu basketbolā "Cēsis".

"Cēsis" komanda Lietuvas pilsētā Druskininkos ar 76:52 sagrāva Kauņas "Sirenos", tiekot pie otrās uzvaras jaunā galvenā trenera Uģa Viļuma vadībā.

Latvijas komandas rindās ar 26 punktiem izcēlās "Cēsis" jaunpienācēja Sabīne Niedola, bet 11 iemeta Liene Priede.

Jau vēstīts, ka trešdien "Cēsis" ar 50:72 piekāpās Krievijas čempionāta komandai Novosibirskas "Dinamo-GUVD", bet ceturtdien ar 85:64 pārspēja iepriekšējās sezonas Baltkrievijas čempionāta regulārās sezonas otrās vietas ieguvējas un Baltijas Sieviešu basketbola līgas bronzas medaļnieces Grodņas "Olimpija".

Mikrotraumas dēļ uz mačiem Lietuvā nav devusies Zane Jākobsone, bet mācību dēļ Latvijas vicečempionēm nepalīdz Zenta Liepa. Savukārt pirmās spēles "Cēsis" sastāvā aizvadījušas Cēsu sporta skolas meitenes, attiecīgi 14 un 15 gadus vecās Māra Mote un Emīlija Krista Grava.

Tikmēr divās spēlēs pie uzvaras un zaudējuma tikušas Latvijas čempiones "TTT Rīga". Vispirms piektdien ar 75:71 tika uzveiktas Lietuvas vicečempiones "Sūduva", bet sestdien nācās piekāpties šīm pretiniecēm ar 72:75.

Ja pirmajā mačā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Ieva Kūlīte, otrajā cīņā 19 punktus iemeta Kitija Laksa.

Kā zināms, kopš 2012.gada "Cēsu" komandu vadīja nopelniem bagātais Armands Krauliņš, kurš pēc pagājušās sezonas pielika punktu trenera gaitām. Viņš pērn aizveda komandu līdz Latvijas čempionu titulam, bet šogad izcīnīja otro vietu. Tāpat komanda viņa vadībā pagājušajā gadā triumfēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā - "Nordea" Basketbola līgā (NBL) - , bet šogad tajā ierindojās otrajā vietā.

Viņa vietā stājies 35 gadus vecais Viļums iepriekš strādāja kā Krauliņa palīgs, bet tagad viņam uzticēts vienības galvenā trenera postenis. Starpsezonā "Cēsu" komanda pārgājusi uz pilnībā profesionālu darba režīmu.

Kā ziņots, nākamās sezonas NBL turnīrā piedalīsies septiņi Latvijas klubi. Tie ir "TTT Rīga", "Cēsis", RSU/"Merks", "Vega 1"/"Liepāja", "Latvijas Universitāte" (LU), "TTT Juniores" un Latvija U-16 izlases bāzes klubs. Salīdzinājumā ar pērno sezonu sacensībās vairs neplāno piedalīties "Kolibri Pepsi"/"47.vsk".

Savukārt Igauniju turnīrā pārstāvēs piecas komandas - "Tallinas Universitāte", Tallinas 1182, Tallinas "Audentes", Raplas "AmEst" un "Tartu Universitāte".

Pamatturnīra pirmajā aplī komandas no oktobra vidus līdz decembra viducim aizvadīs viena apļa turnīru, pēc to rezultātiem sadaloties divos sešiniekos. Turpinājumā abas grupas savā starpā aizvadīs divus apļus, ņemot līdzi arī visus pirmajā posmā iegūtos punktus.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā pavasarī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc NBL rezultātiem. Pusfinālā mačos un cīņā par bronzas medaļām spēles ritēs sērijā līdz vienas komandas diviem panākumiem, bet finālsērijā cīņas ritēs līdz trim vienas komandas panākumiem.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā LSBL finālsērijā triumfēja "TTT Rīga" basketbolistes, kuras izcīnīja arī NBL titulu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)