Banner 980x90

Ceļā uz Deju svētkiem - pietura "Lustūzis"

Daugavas stadionā paredzētais 2013.gada Deju svētku lieluzvedums novembrī viesosies Līgatnē.

Jau 24.novembrī plkst.18.00 Līgatnes novada Sporta centrā  norisināsies līdz šim nebijis notikums.  Divpadsmit labākie Latvijas tautas deju kolektīvi vienosies kopīgā lielkoncertā CEĻĀ UZ DEJU SVĒTKIEM – PIETURA "LUSTŪZIS". Lielkoncerts tiek veidots kā ieskaņu koncerts 2013.gada vasarā gaidāmajam XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku deju lieluzvedumam "Tēvu Laipas". 

Pasākumā savu dejas soli rādīs vieni no labākajiem Latvijas vidējās paaudzes dejotājiem, un to vēl vairāk kuplinās  jauniešu kolektīvi.  Koncerta gaitā tiks izdejoti  gan mūsdienu horeogrāfijas šedevri, gan "Zelta fonda" dejas, kā piemēram "Aiz ezera augsti kalni",  kuras izpildījuma etalonu ir izveidojis savulaik slavenais TDA "Gundega", "Ai, Tēvu zeme", "Kur Tu augi daiļa meita" un daudzas citas.

Līgatnes novada deju kolektīvs "Zeperi" ir Latvijā pirmais vidējās paaudzes kolektīvs, kas Cēsu apriņķa deju  skatē saņēmis maksimālo 50 punktu vērtējumu. Kolektīva mākslinieciskā vadītāja kopš 2003. gada ir Iveta Pēterone-Lazdāne. Kolektīvs  jau devīto gadu, sadarbībā ar Līgatnes Kultūras un tūrisma centru, organizē  koncertuzvedumu "Rudens danči Lustūzī", kas šogad pārtapis vērienīgā deju lielkoncertā.  Nepalaidiet garām iespēju pabūt īstos Deju svētkos tepat Līgatnē!

POST SCRIPTUM: Lustūzis - īsts smilšakmens ieža atsegums pašā Līgatnes sirdī, vienīgais iezis, kurā alu pagrabi ierīkoti divos stāvos, pietam, uz ieža virsotni ved labiekārtota pastaigu taka. Lustūzis iedvesmojis jau kopš 1815.gada, kad strādnieki tā virsotnē lustējuši  un atpūtušies. Šobrīd tas ir iecienīts tūrisma apskates objekts un iedvesmas avots katram Līgatnes viesim!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)