Banner 980x90

C hepatīta ārstēšana izmaksā Ls 208 mēnesī

Mēnesī C hepatīta ārstēšana izmaksā 208 latus uzsver Biedrības"Apvienība HIV.LV", kuras organizētā protesta akcija "C hepatītaārstēšana mēnesī maksā vairāk nekā cilvēka dzīve!" notika četrās vietāsvienlaicīgi: pie Veselības Ministrijas, pie Nacionālā Veselības dienesta, pieSlimību Profilakses un kontroles centra un pie farmācijas kompānijas "MerckSharp&Dohme" pārstāvniecības Latvijā.

Visa terapijaskursa cena ir no 3,5 līdz 7 tūkstošiem latu. Patlaban valsts sedz tikai 75% noizmaksām par ārstēšanu. Apvienība HIV.LV iestājas par to, lai valsts segtu 90%no šīm izmaksām, bet PVN zālēm pret hepatītu tiktu samazināts līdz 5%. Tāpatbiedrība vēlas, lai medikamentu cenu noteikšanas process būtu caurredzams unzāļu izmaksas tiktu samazinātas līdz 1100 latiem par 48 nedēļu ārstēšanu.

Plašāk skatieties TV24 veidotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)