Banner 980x90

"BK Valmiera" basketbolisti vada sporta stundas Cēsu 2.pamatskolā

Otrdien, 19.martā, "BK Valmiera" spēlētāji - Pāvels Veselovs un Artjoms Butjankovs iejutās sporta skolotāju lomā un veiksmīgi tika galā ar jauno paaudzi. Basketbolisti aizvadīja divas sporta stundas – apvienotai 5. klašu grupai, kā arī 6. klašu audzēkņiem.

Ierodoties Cēsu 2.pamatskolā, izskanēja daudz dažādu komentāru no mazāko vidus, kā, piemēram, "paskaties, cik gari cilvēki!". Pēc nelielas iepazīšanās, basketbolisti katru sporta stundu iesāka ar iepazīšanos, kam sekoja iesildīšanās vingrinājumi. Pēc kārtīgas muskuļu iesildīšanas Artjoms un Pāvels turpināja stundu ar dažādiem basketbola vingrinājumiem un stafetēm. Sporta aktivitātes noslēdza kopīga basketbola spēle, kurā piespēlēt bumbu "BK Valmiera" centās izmantot ikviens sporta stundas apmeklētājs.

Sporta stundas noslēgumā basketbolisti aizvadīja sirsnīgas sarunas ar ieinteresētajiem jauniešiem, kuri izmantoja iespēju un uzzināja daudz dažādu specifisku lietu, kas saistītas ar sportista ikdienu, muskuļiem un fizioloģisko attīstību. Artjoms Butjankovs spēja īpaši ieinteresēt un motivēt uz sarunu - eitenes.

Cēsu 2.pamatskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Laila Meluškāne atklāja, ka: "Es šādu kopīgu pasākumu vērtēju ļoti pozitīvi. Bērniem rodas plašāks priekšstats par attiecīgo sporta veidu, šoreiz - basketbolu. Šīs nodarbības atšķīrās gan vizuāli, ierastā sporta skolotāja vietā bija divi stalti un muskuļaini puiši, gan spēles un vingrinājumu specifika bija citādāka. Prieks, ka mums ir tāda iespēja uzņemt Jūs."

"BK Valmiera" viesošanos skolās uzsāka decembrī, kad pirmā viesošanās reize bija Strenču novada vidusskolā. Janvārī sportisti devās ciemos uz divām Valmieras skolām - Valmieras Valsts ģimnāziju un Valmieras Pārgaujas ģimnāziju, savukārt februārī - Limbažu 3.Vidusskolu. Martā - Valmieras Viestura vidusskola un Cēsu 2.pamatskola. Kopīgajās sporta stundās skolēniem ir iespēja sportot kopā ar basketbolistiem, uzdot interesējošus jautājumus un vienkārši apgūt jaunas prasmes, kuras varbūt netiek piekoptas ikdienas sporta nodarbībās. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)